Πλωμάρι: Το ελληνικό ούζο καταγράφει υψηλές πωλήσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πλωμάρι: Το ελληνικό ούζο καταγράφει υψηλές πωλήσεις

Υψηλές πωλήσεις καταγράφει το ελληνικό ούζο Πλωμάρι Ισιδώρου Αρβανίτη που η ιστορία του ξεκινά από το 1894 στο Πλωμάρι της Λέσβου.

Ήταν τότε που ο Ισίδωρος Αρβανίτης, είχε βάλει στόχο να δημιουργήσει το καλύτερο ούζο στον κόσμο. ΚΑποστάζοντας αρωματικούς σπόρους και βότανα της Λέσβου, μαζί με αρωματικά που αναζήτησε σ’ όλο τον κόσμο, δημιούργησε το ούζο Πλωμαρίου. Τίποτα δεν έχει αλλάξει έκτοτε. Εδώ και ένα περίπου αιώνα το Ούζο Πλωμαρίου παράγεται με την ίδια, μυστική συνταγή με έμφαση στους εξαιρετικούς καρπούς και βότανα της Λέσβου και τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο απόσταξης σε μικρούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες.. Παρασκευάζει, εμφιαλώνει και διαθέτει ούζο με τα σήματα «Αδολο Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου», «Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου» και «Ouzo of Plomari Isidoros Arbanitis». Με το ούζο τριπλής απόσταξης «Αδολο» εισήλθε στην αγορά των premium προϊόντων περιορισμένης παραγωγής. Ακόμη, διακινεί τσίπουρο Τυρνάβου με το σήμα «Το Δεκαράκι» και το «Ούζο Ματαρέλλη», στο πλαίσιο στόχου της να προωθεί στην αγορά και προϊόντα τρίτων παραγωγών.

Αντλεί περί το 45% των εσόδων της από τη διάθεση προϊόντων της σε άλλες χώρες και, κατά κύριο λόγο, στις χώρες Αυστραλία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γερμανία, ΗΠΑ, Καναδάς, Κύπρος, π.Γ.Δ.Μ. και Τουρκία.

Η ποιότητα αποτελεί κύριο μέλημα της εταιρείας. Για αυτό πραγματοποιούνται τακτικοί έλεγχοι. Σε καθημερινή βάση γίνονται περίπου 1.050 έλεγχοι σε καθημερινή βάση στο εργαστήριο και καλύπτουν όλο το φάσμα της παραγωγής, από τις πρώτες ύλες, την απόσταξη και την εμφιάλωση, μέχρι την αποθήκευση και τα υλικά συσκευασίας.

To 2017 οι πωλήσεις του Πλωμάρι κατέγραψαν άνοδο 5,1% και ανήλθαν σε 12,685 εκατ. ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στις 480 χιλ. ευρώ.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια το ούζο Πλωμαρίου, έχει διάφορες διακρίσεις. Διαχρονικά, από το 1930 μέχρι σήμερα, η Ποτοποιία έχει αποσπάσει πολλές βραβεύσεις σε διαγωνισμούς αποσταγμάτων, διεθνείς και τοπικές εκθέσεις. Πρόσφατα, μάλιστα, το 2015 ο διεθνής οργανισμός αποσταγμάτων World Spirits Award, με έδρα την Αυστρία, απένειμε στο Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου το “Double Gold Metal”, που αποτελεί τη μέγιστη διάκριση, χαρακτηρίζοντας το απόσταγμα ως « world class, extraordinary product”.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider