Επιχειρήσεις
16-08-2018 | 07:35

Όταν η ελληνική γύρη κάνει «επιχειρηματικά» θαύματα

Μοιράσου το
Όταν η ελληνική γύρη κάνει «επιχειρηματικά» θαύματα

«Η ισχύς εν τη ενώσει» αποτελεί το ρητό που χρησιμοποιείται για τα δύσκολα εγχειρήματα επομένως και για την ανάπτυξη των μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων οι οποίες «γεννιούνται» εν μέσω κρίσης.

Παρά το γεγονός ότι στερούνται των απαραίτητων κεφαλαίων και επαρκούς ανθρώπινου δυναμικού καταφέρνουν να αναπτυχθούν εντός και εκτός συνόρων.

Η εταιρεία Bee Naturalles αποτελεί ένα ακόμη τέτοιο παράδειγμα το οποίο μάλιστα αναδεικνύει τη δύναμη της θέλησης. Με πρωτοβουλία δύο ατόμων και τους καρπούς της ελληνικής φύσης, η επιχείρηση έχει ήδη κερδίσει διεθνείς διακρίσεις καθώς ένα από τα προϊόντα της, η νωπή πολυανθική βιολογική γύρη συμμετείχε στο διεθνή διαγωνισμό Great Taste Awards και επέστρεψε με διάκριση – 2 αστέρια.

Η επιχείρηση πρασκευάζει καλλυντικά, βρώσιμα και θεραπευτικά προϊόντα από προϊόντα μέλισσας, εκχυλίσματα βοτάνων και αιθέρια έλαια, μόνο με φυσικά συντηρητικά και καταφέρνει να αναπτυχθεί σε μια περίοδο όπου τα βιολογικά προϊόντα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης Γιώργος Αθανασιάδης και Χαρά Μαγγανά, μιλούν για το συγκεκριμένο εγχείρημα και σημειώνουν ότι: «ολοκληρώνοντας τις σπουδές μας στις θετικές επιστήμες, την περιβαλλοντολογία και την τέχνη αποφασίσαμε να αφήσουμε την πόλη και να εγκατασταθούμε στην Εύβοια, με την πλούσια φύση και βιοποικιλότητά της. Για να είμαστε σε άμεση επαφή μαζί της και να ανακαλύψουμε βιωματικά τα μυστικά της. Εκεί στήσαμε το εργαστήριο μας και συνδυάζοντας την παράδοση με την επιστήμη καταφέραμε με τον ηπιότερο τρόπο να κάνουμε πράξη το μήνυμα ‘enclosing nature’, το οποίο συνοδεύει τη Bee Naturalles από την ίδρυσή της, το 2013. Να δημιουργήσουμε μία σειρά προϊόντων με 100% φυσική σύνθεση που εσωκλείει την ευεργετική και θεραπευτική δύναμη της φύσης.

Τα προϊόντα μας αποτελούν μείγματα ανεπεξέργαστων φυσικών πρώτων υλών, όπως βιολογικά προϊόντα μέλισσας, εκχυλίσματα βοτάνων και αιθέρια έλαια, μόνο με φυσικά συντηρητικά. Την παραγωγή μας την «υπαγορεύει» η φύση, σύμφωνα με τους δικούς της ρυθμούς και εποχικές εναλλαγές.Σκοπός μας είναι να μυήσουμε με τα προϊόντα της Bee Naturalles όλο και περισσότερους ανθρώπους σε ένα φυσικό τρόπο ζωής και στην καλλιέργεια μίας σχέσης σεβασμού και αρμονικής συνύπαρξης με τη φύση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.