Πρώτο πωλητήριο «θεραπευμένων» δανείων από την doValue

Ανδρέας Βελισσάριος
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πρώτο πωλητήριο «θεραπευμένων» δανείων από την doValue
Στην πώληση του μεγαλύτερου μέρους των απαιτήσεων της τιτλοποίησης Cairo III, προχώρησε η doValue, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την πρώτη αποπληρωμή ομολογιών υψηλής διαβάθμισης που φέρουν την εγγύηση Ελληνικού Δημοσίου.

Στην πώληση μέρους των απαιτήσεων της τιτλοποίησης Cairo, προχώρησε η doValue, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την πρώτη αποπληρωμή ομολογιών υψηλής διαβάθμισης που φέρουν την εγγύηση Ελληνικού Δημοσίου.

Πρόκειται για χαρτοφυλάκιο περίπου 3.400 δανείων, που αντιστοιχούν σε 1.800 δανειολήπτες, με συνολική μεικτή λογιστική αξία περί τα 230 εκατ. ευρώ. Τα ανοίγματα αυτά προέρχονται από την τιτλοποίηση Cairo και επανήλθαν σε καθεστώς εξυπηρέτησης μέσα από τη διαχείριση της doValue Greece.

Η συναλλαγή υπερβαίνει τη στενή χρηματοοικονομική της διάσταση. Η Ελλάδα έχει εξελιχθεί σε μία από τις πιο ώριμες αγορές μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ευρώπη και η δυνατότητα επαναφοράς ενός χαρτοφυλακίου αυτού του μεγέθους σε καθεστώς εξυπηρέτησης, καθώς και η διάθεσή του σε θεσμικούς επενδυτές, συνιστά ουσιαστική εξέλιξη για την εγχώρια πιστωτική αγορά.

Αποτελεί, παράλληλα, σαφή ένδειξη ότι ο κύκλος διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων στην Ελλάδα εισέρχεται σε επόμενη φάση, με τα θεραπευμένα - επανεξυπηρετούμενα δάνεια να αποκτούν σταδιακά χαρακτηριστικά αναγνωρίσιμης και επενδύσιμης κατηγορίας ενεργητικού.

Επιπλέον, η συναλλαγή συνιστά την πρώτη διάρθρωση και έκδοση τίτλων (notes) με υποκείμενο αξιολογημένο χαρτοφυλάκιο RPL στην εγχώρια αγορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

ΣΕΦ - ΚΑΕ Ολυμπιακός: Ποια κατασκευαστική θα κάνει το ενεργειακό «λίφτινγκ» της «κόκκινης» μπασκετικής αρένας

Άρον - άρον προς τη σύνταξη πριν την αλλαγή ορίων ηλικίας - Από γυναίκες η πλειοψηφία των αιτήσεων

Προς παράταση των μέτρων στήριξης - Προ των πυλών επιδότηση στο diesel και τον Ιούνιο

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider