Ρούπερτ Μέρντοχ: Deal διαδοχής 3,3 δισ. δολαρίων - Παραδίδει στον γιο του την αυτοκρατορία

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ρούπερτ Μέρντοχ: Deal διαδοχής 3,3 δισ. δολαρίων - Παραδίδει στον γιο του την αυτοκρατορία
Ο γιος του Λάχλαν πρόκειται να αναλάβει τον έλεγχό διασφαλίζοντας τα μέσα που της ανήκουν όπως Fox News, η Wall Street Journal και η New York Post θα συνεχίσουν να ακολουθούν συντηρητική γραμμή.

Τίτλοι τέλους μπήκαν στην μακρόχρονη οικογενειακή διαμάχη διαδοχής για την μιντιακή «αυτοκρατορία» του Ρούπερτ Μέρντοχ, καθώς ο γιος του, Λάχλαν, πρόκειται να αναλάβει τον έλεγχό διασφαλίζοντας τα μέσα που της ανήκουν όπως Fox News, η Wall Street Journal και η New York Post θα συνεχίσουν να ακολουθούν συντηρητική γραμμή.

Σύμφωνα με την συμφωνία που ανακοινώθηκε την Δευτέρα, τα υπόλοιπα παιδιά του Μέρντοχ - Τζέιμς, Ελίζαμπεθ, Προύντενς - θα παραχωρήσουν τα μερίδιά τους στην News Corp. και την Fox. Ο Ρούπερτ Μέρντοχ κατέχει το 40% των δικαιωμάτων ψήφου και στις δύο εταιρείες, ενώ ο Λάχλαν αποκτά το 36%. Σύμφωνα με τους FT, πρόκειται να λάβουν 1,1 δισ. δολάρια ο καθένας μέσω πώλησης μετοχών.

Η συμφωνία αποτελεί νίκη για τον 94χρονο Μέρντοχ και τον Λάχλαν καθώς εξασφαλίζει ότι ο όμιλος θα παραμείνει υπό τον έλεγχο του δεύτερου, πιθανώς για τις επόμενες δεκαετίες. Οι δύο άνδρες υποστήριξαν ότι η αξία του ομίλου μέσων μαζικής ενημέρωσης προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από την πολιτική του θέση.

Η νομική μάχη ξεκίνησε το 2023, όταν ο Ρούπερτ προσπάθησε για πρώτη φορά να αλλάξει το οικογενειακό trust και να παραχωρήσει την εταιρεία στον Λάχλαν. Ο προηγούμενος προγραμματισμός όριζε ότι τα τέσσερα μεγαλύτερα παιδιά του θα αναλάμβαναν τον έλεγχο του trust μετά το θάνατό του, με το καθένα να έχει μία ψήφο.

Ο Τζέιμς, η Ελίζαμπεθ και η Προύντενς συμμάχησαν προκειμένου να αναιρέσουν την απόφαση του πατέρα τους σε δικαστήριο της Νεβάδα όπου αρχικά απεφάνθη ότι ο Μέρντοχ μπορούσε να κάνει μεταβολές στο έγγραφο. Ωστόσο, μία μεταγενέστερη απόφαση ανέτρεψε το πόρισμα αυτό και η διαδικασία βρισκόταν στο στάδιο της έφεσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Το αστέρι του Πιερρακάκη - Συνωστισμός Αρχηγών στην Θεσ/νίκη - Η ευκαιρία Ανδρουλάκη

Όλο το νέο μισθολόγιο ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας

Καταργείται το τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης - Το όφελος στους λογαριασμούς

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider