Νέος γύρος απολύσεων στην Morgan Stanley - Θα επηρεαστούν εκατοντάδες εργαζόμενοι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέος γύρος απολύσεων στην Morgan Stanley - Θα επηρεαστούν εκατοντάδες εργαζόμενοι
Πρόκειται για την πρώτη μείωση θέσεων εργασίας που αποφασίζεται υπό τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο Ted Pick, ο οποίος ανέλαβε το τιμόνι της Morgan Stanley τον Ιανουάριο.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι στην Morgan Stanley πρόκειται να απολυθούν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. Οι περικοπές θα επηρεάσουν λιγότερο από το 1% των εργαζομένων στη μονάδα διαχείρισης πλούτου, η οποία απασχολεί περίπου 40.000 εργαζομένους. Πρόκειται για την πρώτη μείωση θέσεων εργασίας που αποφασίζεται υπό τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο Ted Pick, ο οποίος ανέλαβε το τιμόνι της Morgan Stanley τον Ιανουάριο.

Εκπρόσωπος της Morgan Stanley αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ο Pick ανέλαβε τη θέση από τον James Gorman, ο οποίος στη διάρκεια του προηγούμενο έτους απέλυσε περισσότερους από 3.000 εργαζομένους.

Οι μετοχές της τράπεζας έχουν τη χειρότερη απόδοση φέτος συγκριτικά με τις ανταγωνίστριες στις ΗΠΑ, καθώς χάνουν περίπου 10%. Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία προειδοποίησε ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να επιτύχει τους στόχους της για τα περιθώρια και τα κέρδη.

Τα καθαρά νέα περιουσιακά στοιχεία της παρέμειναν κάτω από τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο τους τελευταίους τρεις μήνες του 2023. Ο ρυθμός αυτός υπολείπεται του στόχου της Morgan Stanley για περισσότερα από 300 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Renault: Άλμα 7% για τη μετοχή μετά τη μεγάλη αύξηση μερίσματος

Μπάιντεν για επίθεση στο Κάνσας: Καλεί σε τερματισμό της «επιδημίας» των όπλων

Πούτιν: «Εχθρική προς τη Ρωσία» η Γερμανίδα ΥΠΕΞ, Αναλένα Μπέρμποκ

gazzetta
gazzetta reader insider insider