Έλον Μασκ: Κατηγορεί - και βρίζει - τους διαφημιστές επειδή ισχυρίζεται πως τον εκβιάζουν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έλον Μασκ: Κατηγορεί - και βρίζει - τους διαφημιστές επειδή ισχυρίζεται πως τον εκβιάζουν
Πηγή: Associated Press
Μαινόμενος ο Έλον Μασκ απείλησε τους διαφημιστές και τις εταιρείες που αποσύρθηκαν από την πλατφόρμα Χ, τονίζοντας πως οι καταναλωτές θα τους καταστρέψουν.

Μιλώντας στο DealBook Summit 2023 στη Νέα Υόρκη, ο Έλον Μασκ, ο ιδιοκτήτης του X (πρώην Twitter), κατηγόρησε τους διαφημιστές που εγκαταλείπουν την πλατφόρμα λόγω των αντισημιτικών αναρτήσεων που έχουν εμφανιστεί εκεί το τελευταίο διάστημα.

«Αν κάποιος θα προσπαθήσει να με εκβιάσει με διαφημίσεις; Να με εκβιάσεις με χρήματα; Πηγαίνετε να @@@», ανέφερε εμφανώς εκνευρισμένος ο Μασκ ενώ στη συνέχεια υπονόησε πως οι θαυμαστές του θα μποϊκοτάρουν αυτές τις εταιρείες. «Όλος ο κόσμος θα ξέρει ότι αυτοί οι διαφημιστές σκότωσαν την εταιρεία και θα απαντήσουν κατάλληλα», απείλησε ο Μασκ. Ο ίδιος μάλιστα τόνισε πως «Δεν έχω κανένα πρόβλημα να με μισούν. Το μίσος μακριά από εμένα.»

«Τσουνάμι» αποχωρήσεων από το Χ μετά τις αντισημιτικές δηλώσεις

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Μασκ, έριξε λάδι στη φωτιά αποκρούοντας τα tweets του Λευκού Οίκου που μιλούσαν για «αντισημιτικό και ρατσιστικό μίσος» μέσα από την πλατφόρμα Χ. Ο ίδιος ανέφερε πως αυτά τα tweets που έγραψε ως απάντηση ήταν «ένα από τα πιο ανόητα αν όχι το πιο ανόητο πράγμα που έχω κάνει ποτέ στην πλατφόρμα».

Οι εμπρηστικές αναρτήσεις του Μασκ στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ άλλων, οδήγησαν μεγάλους διαφημιστές, συμπεριλαμβανομένων της Disney, της Apple και πολλών άλλων, να αναστείλουν τις καμπάνιες τους και ώθησαν ορισμένους διάσημους χρήστες να εγκαταλείψουν την πλατφόρμα, συμπεριλαμβανομένης της δήμαρχου του Παρισιού Anne Hidalgo.

Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ο ίδιος ο Μασκ, ταξίδεψε στο Ισραήλ αυτή την εβδομάδα, όπου και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου. Όταν ο Νετανιάχου είπε ότι ήθελε να «αποριζικοποιήσει» και να «ξανοικοδομήσει» τη Γάζα, ο Μασκ προσφέρθηκε να βοηθήσει. Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε στη συνέντευξή του, πως δεν ήταν μια «περιοδεία συγγνώμης».

Στην Tesla «όλοι τρώμε στο ίδιο τραπέζι»

Να σημειωθεί πως ο προσωπικός λογαριασμός του Μασκ στο X, έχει πάνω από 164 εκατ. ακολούθους αν και το τεχνολογικό ιστολόγιο Mashable ανέφερε τον Αύγουστο ότι η πλειονότητα των ακολούθων του Μασκ είναι μη αυθεντικοί ή ανενεργοί λογαριασμοί. Αλλά οι εμπρηστικές του δηλώσεις δεν είναι οι μόνες που έχουν προκαλέσει αναταραχή. Νωρίτερα την Τετάρτη, η UAW ξεκίνησε εκστρατείες με στόχο την Tesla και 12 άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες στις ΗΠΑ και ο Μασκ ρωτήθηκε τι σημαίνει αυτό για την παραγωγή της Tesla.

Ο Μασκ, εξέφρασε γενικά αρνητικές απόψεις για τα συνδικάτα και είπε ότι δημιουργούν μια ατμόσφαιρα «αρχόντων και αγροτών» στις εταιρείες και «φυσικά προσπαθούν να δημιουργήσουν αρνητικότητα», φέρνοντας τους εργαζόμενους ενάντια στη διοίκηση.

Είπε, «Πολλοί άνθρωποι στην Tesla έχουν έρθει, από την εργασία στη γραμμή στην ανώτατη διοίκηση και δεν υπάρχουν άρχοντες και αγρότες – όλοι τρώνε στο ίδιο τραπέζι. Εάν η Tesla γίνει συνδικαλιστική, θα είναι επειδή το αξίζουμε και αποτύχαμε με κάποιο τρόπο».

Η Κίνα, οι ρυθμιστικές αρχές και το «δαχτυλίδι» της εξουσίας

Όσον αφορά στις ρυθμιστικές αρχές, δήλωσε πως οι εταιρείες του εποπτεύονται «από ... μερικές εκατοντάδες ρυθμιστικές αρχές επειδή βρισκόμαστε σε 55 χώρες» αλλά και πως ότι συμμορφώνεται με όλους σχεδόν τους κανονισμούς που επιβάλλονται στις εταιρείες του, αλλά «κάποτε» διαφωνεί με έναν κανονισμό και θα εναντιωθεί σε αυτόν.

Όταν ρωτήθηκε αν η στάση του είναι υποκριτική καθώς υποστηρίζει την ελευθερία λόγου αλλά δραστηριοποιείται στην Κίνα, ανέφερε πως «Το καλύτερο που μπορεί να κάνει η πλατφόρμα είναι να τηρεί τους νόμους κάθε δεδομένης χώρας. Πιστεύεις ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο από αυτό;».

Τέλος, αναφορικά με τις εξελίξεις στο OpenAI και την εκ νέου πρόσληψη του Διευθύνοντος Συμβούλου Sam Altman, ανέφερε πως έχει «ανάμεικτα συναισθήματα» και πως «Το δαχτυλίδι της εξουσίας μπορεί να διαφθείρει».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γάζα: Παράταση της ανακωχής για 7η ημέρα - Επιβεβαιώνουν Χαμάς και Κατάρ

Θα αγοράζατε το κάστρο με τα 50 δωμάτια όπου ο Μότσαρτ συνέθεσε το τελευταίο του έργο;

gazzetta
gazzetta reader insider insider