Δισεκατομμυριούχος των hedge funds «μπαίνει» στην Manchester United

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δισεκατομμυριούχος των hedge funds «μπαίνει» στην Manchester United
Δεν έχει τέλος το σήριαλ με το «ρόστερ» των ιδιοκτητών της Manchester United.

Δεν έχει τέλος το σήριαλ με το «ρόστερ» των ιδιοκτητών της Manchester United.

Μερίδιο στην εμβληματική αγγλική ποδοσφαιρική ομάδα αποκτά τώρα ο δισεκατομμυριούχος των hedge fund Leon Cooperman.

Ο Cooperman άνοιξε μια νέα θέση στη Manchester, αγοράζοντας 929.078 μετοχές με χρηματιστηριακή αξία 18.386.454 δολαρίων.

Συμφωνία του Ratcliffe στο break της Premier League;

Η ιδιοκτησία της Manchester United παραμένει σταθερά στο προσκήνιο, με τον Βρετανό δισεκατομμυριούχο Jim Ratcliffe να βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για να καταστεί μέτοχος μειοψηφίας στον σύλλογο. Την περασμένη εβδομάδα το BBC ανέφερε ότι η συμφωνία του Ratcliffe θα μπορούσε να κλείσει στο διενές break αυτού του μήνα, όταν η Premier League θα κάνει σύντομη παύση. Ο Ratcliffe, ο CEO του κολοσσού χημικών Ineos, αναμένεται να δώσει περί τα 1,52 δισεκατομμύρια δολάρια για το 25% της Manchester United, αναφέρει το BBC.

Ο Ratcliffe είχε εγκλωβιστεί σε μια μάχη εξαγοράς με τον Σεΐχη Jassim του Κατάρ για να αφαιρέσει τον έλεγχο της Manchester United από την αμερικανική οικογένεια Glazer, η οποία ήταν ιδιοκτήτρια του συλλόγου από το 2005. Τον Σεπτέμβριο, το Bloomberg ανέφερε ότι ο Ratcliffe αναδιαρθρώνει την προσφορά του σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από το αδιέξοδο στη μάχη της εξαγοράς.

Η μετοχή της Manchester United σημειώνει άνοδο 4,6% την Τρίτη, υπεραποδίδοντας έναντι του αμερικανικού δείκτη S&P 500. Από την αρχή του 2023 ωστόσο, η μετοχή καταγράφει πτώση 19,6%.

Η ομάδα κέρδισε την Luton Town το Σάββατο, με σκορ 1-0. Αυτή τη στιγμή είναι 6η στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider