TotalEnergies: Επενδύσεις 100 δισ. δολαρίων στην Βραζιλία τα επόμενα χρόνια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
TotalEnergies: Επενδύσεις 100 δισ. δολαρίων στην Βραζιλία τα επόμενα χρόνια
Επενδύσεις στον κλάδο της ενέργειας που θα ανέλθουν σχεδόν στα 100 δισ. δολάρια μέσα στα επόμενα χρόνια ετοιμάζει στην Βραζιλία η TotalEnergies

Επενδύσεις στον κλάδο της ενέργειας που θα ανέλθουν σχεδόν στα 100 δισ. δολάρια μέσα στα επόμενα χρόνια ετοιμάζει στην Βραζιλία η TotalEnergies, καθώς ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός έχει δεσμευθεί απέναντι στην κυβέρνηση της χώρας της Νότιας Αμερικής για την υλοποίηση project ύψους 500 δισ. ρεάλ (98,8 δισ. δολάρια).

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο υπουργός Ενέργειας της Βραζιλίας Alexandre Silveira τον προηγούμενο μήνα είχε συνάντηση με στελέχη της εταιρείας στο Παρίσι, όπου συμφωνήθηκε πως οι επενδύσεις θα γίνουν σε πετρελαιοπηγές στις οποίες ο γαλλικός γίγαντας κατέχει μερίδια, καθώς και στο πεδίο της έρευνας.

Τα project θα αφορούν τόσο στην εξόρυξη πετρελαίου όσο και στην αξιοποίηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας, όπως την ηλιακή και την αιολική.

Σημειώνεται πως ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός είναι σήμερα ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου της Βραζιλίας, με μέση παραγωγή 138.000 βαρελιών πετρελαίου την ημέρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Mega deal 3,1 δισ. δολαρίων της CPLP του Μαρινάκη για 11 πλοία LNG

Γιατί η Ρωσία φαίνεται να παίρνει το «πάνω χέρι» στον πόλεμο στην Ουκρανία

Έκλεισε η συμφωνία «μαμούθ» Emirates - Boeing: 95 αεροσκάφη έναντι 52 δισ. δολ.

gazzetta
gazzetta reader insider insider