Philips: Αναβάθμιση του outlook μετά τα διογκωμένα κέρδη τρίτου τριμήνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Philips: Αναβάθμιση του outlook μετά τα διογκωμένα κέρδη τρίτου τριμήνου
Τα κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν στα 457 εκατομμύρια ευρώ ενώ οι συγκρίσιμες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 11% στα 4,5 δισ. ευρώ.

Αύξησε το ετήσιο outlook της η ολλανδική εταιρεία τεχνολογίας υγείας Philips τη Δευτέρα ενώ ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών για τα κέρδη τρίτου τριμήνου και τις συγκρίσιμες πωλήσεις.

Τα κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν στα 457 εκατομμύρια ευρώ ενώ οι συγκρίσιμες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 11% στα 4,5 δισ. ευρώ καθώς η ζήτηση για ιατρικούς σαρωτές, εξοπλισμό παρακολούθησης ασθενών και προσωπικές συσκευές υγείας αυξήθηκε.

Ωστόσο, οι νέες παραγγελίες μειώθηκαν κατά 9% σε σχέση με πέρυσι, καθώς η ζήτηση από την Κίνα συνέχισε να μειώνεται λόγω του ότι τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας εξακολουθούσαν να υφίστανται.

Ο CEO Roy Jakobs σε συνέντευξή του στο Reuters την περασμένη εβδομάδα είπε ότι η Philips στοχεύει να παράγει περισσότερα προϊόντα για την Κίνα σε τοπικό επίπεδο και να εξαγοράζει brands από διάφορους προμηθευτές ως τρόπους αντιμετώπισης των αυξανόμενων εμπορικών εντάσεων.

Παρά την πτώση των παραγγελιών, η Philips δήλωσε ότι αναμένει τώρα αύξηση πωλήσεων 6% έως 7% το 2023, με προσαρμοσμένο EBITDA 10%-11%.

Οι αναλυτές που πήραν μέρος σε έρευνα που καταρτίστηκε από την εταιρεία είχαν προβλέψει τα προσαρμοσμένα κέρδη Ιουλίου-Σεπτεμβρίου πριν από τόκους, φόρους και αποσβέσεις στα 389 εκατ. ευρώ από 209 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν, με συγκρίσιμη αύξηση πωλήσεων 8%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bloomberg: Οι λόγοι που η UniCredit ενδιαφέρθηκε για την Alpha Bank

Τα «δυναμικά» κέρδη της Alpha Bank από τη συμφωνία με τη UniCredit

Φυσικό αέριο: Υποχωρούν οι τιμές στην Ευρώπη λόγω ήπιων καιρικών προβλέψεων και πολεμικής στασιμότητας

gazzetta
gazzetta reader insider insider