Ο Χρ. Χριστοδούλου για το πρώτο Παγκόσμιο Συνέδριο της Delphi Alliance: Μια διοργάνωση-θεσμός ξεκινά από την Αθήνα

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Χρ. Χριστοδούλου για το πρώτο Παγκόσμιο Συνέδριο της Delphi Alliance: Μια διοργάνωση-θεσμός ξεκινά από την Αθήνα
Ένα μεγάλο γεγονός για τον κόσμο του επιχειρείν βαδίζει προς την υλοποίησή του, με το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Delphi Alliance να λαμβάνει χώρα στην Αθήνα στις 26 Οκτωβρίου.

Ένα μεγάλο γεγονός για τον κόσμο του επιχειρείν βαδίζει προς την υλοποίησή του, με το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Delphi Alliance να λαμβάνει χώρα στην Αθήνα στις 26 Οκτωβρίου.

Μία συνάντηση που για πρώτη φορά θα φέρει «πιο κοντά» εν ενεργεία μέλη της Delphi Alliance, δυνάμει συμμάχους αλλά και ένα ενδιαφερόμενο κοινό που αναρωτιέται για τα χαρακτηριστικά και τη λειτουργία ενός τόσο καινοτόμου εγχειρήματος, το οποίο για πολλούς αποτελεί «Case Study».

Η επικείμενη διοργάνωση έδωσε μίας πρώτης τάξης ευκαιρία στο insider.gr, για να συνομιλήσουμε για δεύτερη φορά με τον CEO της συμμαχίας, κ. Χρήστο Χριστοδούλου, με αντικείμενο την πρόοδο του εγχειρήματος, τους στόχους του συνεδρίου, αλλά και για τα επόμενα βήματα.

Άλλωστε, το πρώτο πολύ-επιχειρησιακό δίκτυο στον κόσμο, ήδη θέτει ψηλά τον πήχη στοχεύοντας στην εγκαθίδρυση μιας διοργάνωσης-«θεσμού». Όπως μας πληροφόρησε ο κ. Χριστοδούλου, το συνέδριο της Delphi Alliance πρόκειται να λάβει μία πιο μόνιμη μορφή, φιλοδοξώντας με αυτό τον τρόπο να συμβάλλει στην οικοδόμηση της πιο ευρείας επιχειρηματικής συμμαχίας, η οποία ήδη έχει παρουσία σε 7 χώρες και στοχεύει σε ακόμη περισσότερες.

Κύριε Χριστοδούλου, από την τελευταία φορά που μιλήσαμε πριν από περίπου ένα χρόνο, τι έχει αλλάξει στην Delphi Alliance;

Υλοποιείται το πλάνο ανάπτυξης μας με γεωγραφικό ορίζοντα ώστε να επιτυγχάνεται η συνεργασία των μελών μας τοπικά σε κάθε χώρα αλλά και παγκόσμια. Πλέον έχουμε παρουσία σε 7 χώρες, Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα, Αίγυπτο, Πολωνία, Βουλγαρία, Ρουμανία ενώ είναι σε εξέλιξη η ένταξη μελών σε Ντουμπάι, Σαουδική Αραβία, Ισραήλ, Ηνωμένο Βασίλειο προς επίτευξη του στόχου των 10 χωρών πριν το τέλος του έτους 2023. Εκείνο που έχει αλλάξει είναι η ταχύτητα με την οποία πλέον κινούμαστε και η αναγνωρισιμότητα του Delphi Alliance ως μια ανερχόμενη δύναμη.

Ποιοι λόγοι σας οδήγησαν τώρα στη διοργάνωση του επικείμενου πρώτου συνεδρίου της Delphi Alliance στην Αθήνα και πώς αναμένεται να ενδυναμώσει τη συμμαχία σας το γεγονός;

Κατ’ αρχήν να αναφέρω ότι το συνέδριο μας γίνεται βάσει καταστατικού όπου κάθε δύο χρόνια συγκαλείται Παγκόσμιο Συνέδριο Μελών. Αυτό θα είναι το πρώτο μας Παγκόσμιο Συνέδριο και φυσικά θα γίνει στην Ελλάδα, στην Αθήνα ως το κέντρο του επαγγελματικού μας δικτύου, στις 25-27 Οκτωβρίου 2023. Βεβαίως, η σύναξη όλων των μελών από όλες τις χώρες, μαζί με τους εκλεκτούς μας συνεργάτες στον ίδιο χώρο μόνο ενδυνάμωση του ιδίου του οργανισμού και των μελών του μπορεί να αποφέρει αφού θα δοθεί η ευκαιρία στα μέλη μας να συμμετέχουν με διάφορους τρόπους στο συνέδριο (είτε ως σύνεδροι, ή ως ομιλητές, ή ως εκθέτες) και βεβαίως να αναπτύξουν τις μεταξύ τους εργασίες.

Στην αναγγελία του συνεδρίου αναφέρεστε σε δύο ξεχωριστά sessions στα οποία οι παρευρίσκοντες θα μπορούν να συμμετάσχουν. Μιλήστε μας λίγο εκτενέστερα για αυτά. Θα υπάρχουν συγκεκριμένες θεματικές και στοχεύσεις πάνω στις οποίες θα κινηθεί η συζήτηση του συνεδρίου;

Το συνέδριο θα έχει διάφορα μέρη με πλούσια θεματική. Καταρχήν στις 25 Οκτωβρίου, προ του συνεδρίου, οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία για B2B συναντήσεις στο ξενοδοχείο Grand Hyatt, ενώ το βράδυ θα έχουμε υποδοχή με δείπνο στο roof garden του ξενοδοχείου. Την επομένη θα έχουμε το ολοήμερο μας συνέδριο ξεκινώντας από τις 9.30πμ με το ανοικτό μέρος του συνεδρίου (σε μέλη και μη μέλη) το οποίο θα ολοκληρωθεί γύρω στις 4.30μμ. Στο ανοικτό μέρος θα έχουμε τρία πάνελς το πρωί – στο πρώτο θα έχουμε την τιμή να έχουμε μαζί μας (αναμένεται τελική επιβεβαίωση) τον Έλληνα Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη όπου μαζί με τον Βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού στη Κύπρο, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου θα αναλύσουν τις Γεωπολιτικές εξελίξεις και τις οικονομικές τους επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή μας, ενώ στο δεύτερο πάνελ θα έχουμε τον Δρ. Γιώργο Μαυραγάνη, πρώην Υφυπουργό Οικονομίας και νυν πρόεδρου του EPLO, την κυρία Κατερίνα Πέρρου, και τον κ. Χρίστο Θεοφίλου από την TAXAND οι οποίοι θα μας μιλήσουν για τις Διεθνείς φορολογικές εξελίξεις που μας έρχονται από τον ΟΟΣΑ και θα κατατεθούν εισηγήσεις για τρόπους χειρισμού τους, καθώς επίσης και την κ. Μαρία Σαραντοπούλου από την Eurofast η οποία θα μας παρουσιάσει το πρόγραμμα Golden Visa στην Ελλάδα. Ακολούθως μετά το γεύμα που θα παρατεθεί στους σύνεδρους, θα έχουμε ακόμα τρεις διακεκριμένους ομιλητές. Οι κ.κ. Αυγουστίνος Κωνσταντινίδης και Γιώργος Αγαθαγγέλου θα μας μιλήσουν για τις Κυβερνοεπιθέσεις και τα μέτρα προστασίας των επιχειρήσεων. Ο Δρ. Νικόλαος Δημητριάδης θα μας παρουσιάσει το θέμα «Νευροτεχνολογία στις επιχειρήσεις» ενώ στη συνέχεια ο Ψυχαναλυτής Λεύκιος Δημοσθένους θα μας παρουσιάσει το θέμα «Η ψυχανάλυση ως εργαλείο ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού μιας επιχείρησης».

Στο «κλειστό μέρος» που θα είναι αργά το απόγευμα της 26η Οκτωβρίου 2023 και το οποίο θα είναι αποκλειστικά για τα μέλη μας θα έχουμε την Γενική μας Συνέλευση, την παρουσίαση των νέων μελών μας και συζήτηση σχετικά με διαδικαστικά θέματα του δικτύου μας. Το συνέδριο θα κλείσει με δείπνο προς όλους τους συμμετέχοντες σε γνωστή ταβέρνα στην Πλάκα.

Το τριήμερο ολοκληρώνεται με προαιρετικές εκδρομές, η μία στον αρχαιολογικό χώρο τον Δελφών (προς τιμή και του ονόματος του δικτύου μας και προς γνωριμία του «ομφαλού της γης») και η άλλη στο μουσείο της Ακρόπολης. Και στις δύο εκδρομές θα υπάρχουν μεταφορικά μέσα, ξεναγοί και γεύμα το μεσημέρι.

Το συνέδριο μας υποστηρίζεται από αρκετούς χορηγούς τους οποίους θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη στήριξη τους και την εμπιστοσύνη τους. Οι οικοδεσπότες μας, ο ελεγκτικός οίκος HBP και ο λογιστικός οίκος IAS, οι χορηγοί μας, Logicon, IBS, Minime pet, Taxand, Giorgos Landas LLC, η εταιρεία Alphabet – οι οποίοι θα αναλάβουν την ζωντανή μετάφραση από Ελληνικά σε Αγγλικά για τους σύνεδρους από άλλες χώρες, όπως και οι υποστηρικτές του συνεδρίου, Εurofast, Optimal, Eurobank Wealth, Errante και Quinta Essentia, καθώς επίσης οι χορηγοί επικοινωνίας μας σε Ελλάδα και Κύπρο, Insider.gr και Brief.Cy όπως επίσης και ο επίσημος αερομεταφορέας του συνεδρίου, η εταιρεία Cyprus Airways.

Ποια η συνέχεια μετά το Συνέδριο της Αθήνας;

Το παγκόσμιο συνέδριο μας θα γίνεται κάθε δύο χρόνια σε διαφορετική χώρα, προσφέροντας την ευκαιρία προβολής έκαστης χώρας και της τοπικής συμμαχίας. Στο συνέδριο της Αθήνας θα αποφασιστεί η χώρα και ο οικοδεσπότης του συνεδρίου που θα γίνει το 2025!

Για το κλείσιμο, θεωρείτε πως δικαιώθηκε το προσωπικό σας motto, «θέλει αρετή και τόλμη η... σύσταση του πρώτου πολύ-επιχειρησιακού δικτύου στο κόσμο»; Πόσο «απέδωσε» η «αρετή και τόλμη» με την οποία «μπήκατε» σε αυτό το απαιτητικό εγχείρημα;

Δεν είναι θέμα δικαίωσης, αλλά έμπνευσης! Το ότι είμαστε το μοναδικό πολύ-επιχειρησιακό δίκτυο στον κόσμο αποτελεί Case Study για πολλούς και σίγουρα αποτελεί καινοτομία. Η τελική «απόδοση» θα «μετρηθεί» στο τέρμα (στην επίτευξη παρουσίας σε 38 χώρες). Μέχρι τότε, η «απόδοση» αποτυπώνεται στην διεύρυνση του δικτύου μας και στο καθημερινό επιχειρηματικό ταξίδι δικτύωσης που κάνουμε, το οποίο μας φέρνει κοντά σε αξιόλογους επαγγελματίες και συνεργάτες και προσθέτει εργασία και ευκαιρίες ανάπτυξης για όλους. Το δίκτυο αυτό, αποδίδει στα ενεργά μέλη που μέσα από τα εργαλεία που τους παρέχουμε, καταφέρνουν να διεισδύουν σε επιχειρηματικές ευκαιρίες, κοινοπραξίες, συνεργασίες με άλλους επαγγελματίες και να εισπράττουν καθημερινά την απόδοση της συμμετοχής τους στο δίκτυο. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι στα πρώτα δύο χρόνια λειτουργίας μας, αν και ο πρώτος χρόνος είχε περιορισμένη δραστηριότητα λόγω των εξάρσεων της πανδημίας του κορονοϊού, ο μέσος όρος συναλλαγών μεταξύ των μελών μας ήταν γύρω στις 2,5 συναλλαγές ανά μέλος!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έρχεται το νομοσχέδιο για τις τράπεζες - Ποιες αλλαγές ακολουθούν την πρώτη αποεπένδυση του ΤΧΣ

Ολοκληρώθηκε η πώληση της συμμετοχής του ΤΧΣ στη Eurobank - Συναλλαγή ορόσημο η πρώτη αποεπένδυση

Υποδομές: Δύο «ντουζίνες» ΣΔΙΤ ύψους 5 δισ. ευρώ περιμένουν ανάδοχο και «υπογραφές»

gazzetta
gazzetta reader insider insider