Η Nvidia συνέτριψε τις προβλέψεις για κέρδη, έσοδα και guidance - Ράλι για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Nvidia συνέτριψε τις προβλέψεις για κέρδη, έσοδα και guidance - Ράλι για τη μετοχή
Η Nvidia συνέτριψε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τις επιδόσεις της στο β' τρίμηνο του έτους, με τη μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού να εκτοξεύεται άνω του 10% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά τη λήξη της συνεδρίασης στην Wall Street.

Η Nvidia συνέτριψε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τις επιδόσεις της στο β' τρίμηνο του έτους, με τη μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού να εκτοξεύεται άνω του 6% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά τη λήξη της συνεδρίασης στην Wall Street, ενώ από τις αρχές του έτους ενισχύεται κατά 340%.

Αναλυτικότερα, η Nvidia ανέφερε καθαρά κέρδη 2,7 δολαρίων/μετοχή, υπερβαίνοντας την πρόβλεψη των οικονομολόγων σε έρευνα της Refinitiv για καθαρά κέρδη 2,09 δολαρίων/μετοχή.

Τα έσοδα της αμερικανικής εταιρείας παραγωγής ημιαγωγών ενισχύθηκαν στο β' τρίμηνο κατά 88% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022 και διαμορφώθηκαν στα 13,51 δισ. δολάρια, τη στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 11,22 δισ. δολαρίων.

Αναφορικά με το guidance για το σύνολο του 2023, η Nvidia αναμένει έσοδα ύψους 16 δισ. δολαρίων (με ετήσια αύξηση +171%), ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μία πρόβλεψη στα 12,61 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Foot Locker: Πτώση πωλήσεων, «κόβει» το outlook για δεύτερη φορά φέτος

Wall Street: Ο Nasdaq επέκτεινε το ανοδικό σερί με το βλέμμα στο Jackson Hole

gazzetta
gazzetta reader insider insider