GM: «Έσπασε» τις εκτιμήσεις κερδών και εσόδων τριμήνου - 2η αναβάθμιση του φετινού guidance

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
GM: «Έσπασε» τις εκτιμήσεις κερδών και εσόδων τριμήνου - 2η αναβάθμιση του φετινού guidance
Για το τρίμηνο, η GM ανακοίνωσε έσοδα 44,7 δισ. δολαρίων, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις της Wall Street για 42,82 δισ. δολάρια. 

Iσχυρή υπεραπόδοση εσόδων και κερδών έναντι των προβλέψεων ανακοίνωσε η General Motors την Τρίτη αναβαθμίζοντας το guidance για δεύτερη φορά φέτος, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Ντιτρόιτ εξακολουθεί να βλέπει μεγάλη ζήτηση για τα οχήματά της ενώ περιορίζει τις δαπάνες.

Για το τρίμηνο, η GM ανακοίνωσε έσοδα 44,7 δισ. δολαρίων, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις της Wall Street για 42,82 δισ. δολάρια.

Τα έσοδα β’ τριμήνου της GM αυξήθηκαν κατά 25% σε σχέση με ένα χρόνο πριν και 11,8% διαδοχικά. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή (EPS) της GM ανήλθαν στα 1,91 δολάρια, έναντι των 1,65 δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η GM αύξησε το guidance για 2η φορά φέτος, με την εταιρεία να βλέπει τώρα προσαρμοσμένο EBIT για ολόκληρο το έτος ύψους 12 δισ. δολαρίων - 14 δισ. δολαρίων σε σύγκριση με προηγούμενο guidance 11 δισ. δολαρίων - 13 δισ. δολαρίων. Η GM βλέπει επίσης προσαρμοσμένο EPS για ολόκληρο το έτος σε εύρος 7,15 - 8,15 δολαρίων, υψηλότερα από προηγούμενες προβλέψεις 6,35-7,35 δολαρίων.

«Τα προϊόντα μας και η ανταπόκρισή μας από τους πελάτες ήταν ισχυρότερη από ό,τι θα περίμεναν πολλοί άνθρωποι», ανέφερε ο CFO της GM Paul Jacobson σε μια ενημέρωση με δημοσιογράφους.

Από πλευράς κερδών, η GM ανακοίνωσε προσαρμοσμένο EBIT 3,2 δισ. δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο, το οποίο περιλαμβάνει επίσης τον αντίκτυπο μιας χρέωσης 792 εκατ. δολαρίων που προέρχεται από συμφωνίες με τους προμηθευτές μπαταριών LG Electronics και LG Energy Solution λόγω των ανακλήσεων Chevrolet Bolt EV από το περασμένο έτος.

Η GM είπε ότι θα τερματίσει την παραγωγή Bolt EV και EUV στο τέλος του έτους. Ωστόσο, στην ενημέρωση αναλυτών η CEO Mary Barra είπε ότι η GM θα επαναφέρει ένα νέο Bolt EV στο εγγύς μέλλον, που θα τροφοδοτείται από τεχνολογία μπαταριών Ultium.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Domino's: «Νίκησε» τις προβλέψεις για τα καθαρά κέρδη στο 2ο τρίμηνο - Απροσδόκητη μείωση τζίρου

ΤτΕ: Το πρόγραμμα «Σπίτι μου» αύξησε τη ζήτηση για στεγαστικά δάνεια

Συνεργασία ΧΑ - EBRD για την ανάπτυξη της ελληνικής κεφαλαιαγοράς

gazzetta
gazzetta reader insider insider