Goldman Sachs: Η αβεβαιότητα για την οικονομία έπληξε τα κέρδη στο β' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Goldman Sachs: Η αβεβαιότητα για την οικονομία έπληξε τα κέρδη στο β' τρίμηνο
Τα συνολικά έσοδα της τράπεζας έφτασαν τα 10,90 δισ. δολάρια, μειωμένα κατά 8,2% σε ετήσιο επίπεδο.

Μείωση κερδών εμφάνισε η Goldman Sachs για το β' τρίμηνο του 2023, εν μέσω της υποχώρησης των επιχειρηματικών συμφωνιών που πηγάζουν από την νευρικότητα των επενδυτών για την πορεία της αμερικανικής και παγκόσμιας οικονομίας.

Όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη, τα κέρδη του επενδυτικού οίκου έφτασαν τα 1,07 δισ. δολάρια ή 3,08 δολάρια ανά μετοχή έναντι 2,79 δισ. δολαρίων ή 7,73 δολαρίων ανά μετοχή στο β' τρίμηνο του 2022.

Η διοίκηση της Goldman ανέφερε πως προέβη σε απομείωση 504 εκατ. δολαρίων που συνδέεται με την πρόθεση πώλησης της χρηματοπιστωτικής θυγατρικής της, GreenSky, που επηρέασε αρνητικά τα κέρδη.

Τα συνολικά έσοδα της τράπεζας έφτασαν τα 10,90 δισ. δολάρια, μειωμένα κατά 8,2% σε ετήσιο επίπεδο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμενα έσοδα 10,61 δισ. δολάρια.

Οι αμοιβές επενδυτικής τραπεζικής για το τρίμηνο μειώθηκαν κατά 20% σε 1,43 δισ. δολάρια. Τα έσοδα από τη διαπραγμάτευση σταθερού εισοδήματος, συναλλάγματος και εμπορευμάτων μειώθηκαν κατά 26%, ενώ τα έσοδα από τη διαπραγμάτευση μετοχών παρέμειναν σε γενικές γραμμές αμετάβλητα.

Μετά από τις ανακοινώσεις, η μετοχή της Goldman Sachs σημειώνει μικρές απώλειες πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street για την Τετάρτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Κάτω από τις εκτιμήσεις τα κέρδη της ενεργειακής Halliburton

Volvo Truck: Μεγάλη αύξηση κερδών στο β' τρίμηνο 

Γερμανία: Η Tesla ζητά να αυξήσει την παραγωγή οχημάτων στο εργοστάσιο του Βερολίνου

gazzetta
gazzetta reader insider insider