BlackRock: Αύξηση 25% στα κέρδη - Πάνω από 9 τρισ. δολάρια τα κεφάλαια υπό διαχείριση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BlackRock: Αύξηση 25% στα κέρδη - Πάνω από 9 τρισ. δολάρια τα κεφάλαια υπό διαχείριση
Τα προσαρμοσμένα κέρδη έφτασαν τα 1,4 δισ. δολάρια ή 9,28 δολάρια ανά μετοχή έναντι 1,1 δισ. ή 7,36 δολαρίων ανά μετοχή στο β' τρίμηνο του 20

Σημαντική άνοδο της τάξης του 25%, εμφάνισαν τα κέρδη της BlackRock για το β' τρίμηνο του 2023, με το μεγαλύτερο διαχειριστή assets του κόσμου να ξεπερνά τα 9 τρισ. δολάρια σε αξία των συνολικών κεφαλαίων που έχει στο χαρτοφυλάκιο του.

Τα συνολικά έσοδα της BlackRock ανήλθαν στα 4,4 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 1,4% σε σχέση με το β' τρίμηνο του 2022.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη έφτασαν τα 1,4 δισ. δολάρια ή 9,28 δολάρια ανά μετοχή έναντι 1,1 δισ. ή 7,36 δολαρίων ανά μετοχή στο β' τρίμηνο του 2022.

Το σύνολο των assets υπό τη διαχείριση της BlackRock ανήλθε σε 9,4 τρισ. δολάρια έναντι των 9,1 τρισ. στο α' τρίμηνο του 2023 και των 8,5 τρισ. δολαρίων στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022.

Μετά από τις ανακοινώσεις, η μετοχή της BlackRock σημείωσε μικρή άνοδο πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Το «ταμείο»

Οι καθαρές ροές σε όλα τα αμοιβαία κεφάλαια της εταιρείας ανήλθαν σε 80 δισ. δολάρια. Τα μακροπρόθεσμα επενδυτικά προϊόντα, τα οποία περιλαμβάνουν αμοιβαία κεφάλαια και ETFs, προσέθεσαν 57 δισ. δολάρια, χάνοντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg για τα 81 δισ.δολάρια.

Οι πελάτες προσέθεσαν 48 δισ. δολάρια στα ETF της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων 35 δισ. σε επενδύσεις σταθερού εισοδήματος, και 23 δισ. στα προϊόντα διαχείρισης μετρητών της εταιρείας. Παρόλα αυτά, οι επενδυτές απέσυραν συνολικά 4,3 δισ. δολάρια από μετοχικά προϊόντα, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για εισροές ύψους 21 δισ. δολαρίων.

«Η στρατηγική μας για την πλατφόρμα-ως-υπηρεσία, η οποία τροφοδοτείται από τις ισχυρές επιδόσεις, οδηγεί τους πελάτες μας να ενοποιούν περισσότερα χαρτοφυλάκιά τους με την BlackRock», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος , του ομίλου, Λάρι Φινγκ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ericsson: Νίκησε τις προβλέψεις με 274 εκατ. δολάρια κέρδη στο β' τρίμηνο - Στο -8% η μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider