Γαλλία: Η Thales εξαγοράζει την Cobham Aerospace για 1,1 δισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλία: Η Thales εξαγοράζει την Cobham Aerospace για 1,1 δισ. δολάρια
Το deal  αναμένεται να δημιουργήσει μεσοπρόθεσμα διψήφια ετήσια ανάπτυξη για την Thales και να έχει αυξητικό αντίκτυπο στα περιθώρια κέρδους της.

Ο γαλλικός όμιλος άμυνας και τεχνολογίας Thales ανακοίνωσε την Τετάρτη πως ξεκίνησε συζητήσεις για την εξαγορά της εταιρείας παροχής συστημάτων επικοινωνίας Cobham Aerospace έναντι 1,1 δισ. δολάρια.

Η Thales δήλωσε ότι με την εξαγορά αυτή στοχεύει να συνεχίσει τη στρατηγική της για την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της στον τομέα των αεροναυπηγικών.

«Η Thales θα δημιουργήσει μια εταιρεία που θα αλλάξει το παιχνίδι στην πολύ ελκυστική και ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά επικοινωνιών και συνδεσιμότητας», δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του κλάδου Avionics, Γιανίκ Ασουάντ.

Η Cobham Aerospace Communications είναι ένας κορυφαίος προμηθευτής προηγμένων συστημάτων επικοινωνίας στο πιλοτήριο και αναμένεται να αποφέρει έσοδα περίπου 200 εκατ. δολαρίων το 2023, δήλωσε η Thales.

Σύμφωνα με το Reuters, το deal αναμένεται να δημιουργήσει μεσοπρόθεσμα διψήφια ετήσια ανάπτυξη για την Thales και να έχει αυξητικό αντίκτυπο στα περιθώρια κέρδους της.

Θα έχει αυξητική επίδραση στα κέρδη ανά μετοχή από το πρώτο έτος μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας και θα επιφέρει τρέχουσες συνέργειες εσόδων ύψους περίπου 40 εκατ. δολαρίων ετησίως, δήλωσε η εταιρεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider