Στον ιταλικό όμιλο Reale η Υδρόγειος Ασφαλιστική

Χάρης Ντιγριντάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στον ιταλικό όμιλο Reale η Υδρόγειος Ασφαλιστική
Νέα εποχή σηματοδοτεί για την Υδρόγειο Ασφαλιστική, που συμπληρώνει εφέτος 50 χρόνια από την ίδρυσή της, η είσοδος στο μετοχικό της κεφάλαιο της Società Reale Mutua di Assicurazioni, της μεγαλύτερης ιταλικής αλληλασφαλιστικής εταιρείας.

Τις προοπτικές αναρρίχησης των μεγεθών της ασφαλιστικής αγοράς στην Ελλάδα διείδε ο ιταλικός Όμιλος Reale, που μέσω της θυγατρικής του, Società Reale Mutua di Assicurazioni, προέβη στην εξαγορά του 80% της Υδρογείου Ασφαλιστικής.

Ειδικότερα η συμφωνία μεταξύ των δύο μερών προβλέπει την πώληση από την οικογένεια Κασκαρέλη μετοχών που αντιστοιχούν στο 80% του μετοχικού κεφαλαίου της Υδρογείου Ασφαλιστικής στην Società Reale Mutua di Assicurazioni, με τον κ. Αναστάσιο Κασκαρέλη και τον κ. Παύλο Κασκαρέλη να διατηρούν τις θέσεις του Πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και του Διευθύνοντος Συμβούλου αντίστοιχα.

Παρακαταθήκη για την κίνηση των Ιταλών αποτελεί η εκτεταμένη παρουσία της Υδρογείου Ασφαλιστικής στην ελληνική περιφέρεια καθώς και το δίκτυο των 2.000 συνεργατών της.

Ειδικότερα το deal, που είχε αποκαλύψει ήδη το insider ότι κυοφορείτο εδώ και μήνες, προβλέπει την απόκτηση του 70% του μετοχικού κεφαλαίου σε πρώτο στάδιο έως το τέλος του 2023, και σε δεύτερο στάδιο, έως το τέλος του 2026, την απόκτηση του υπόλοιπου 10% του μετοχικού κεφαλαίου, ανάγοντας έτσι το συνολικό ποσοστό που θα κατέχει η Reale Mutua στο 80%.

Επισημαίνεται ότι τόσο η επωνυμία όσο και το εμπορικό σήμα της Υδρογείου Ασφαλιστικής παραμένουν ως έχουν με την προσθήκη ότι η Εταιρεία γίνεται μέλος της Reale Mutua | Ομίλου Reale.

«Κλείνοντας 50 χρόνια ζωής και έχοντας διαχρονικά χτίσει μια ηγετική θέση στον ασφαλιστικό κλάδο, η Εταιρεία μας κάνει σήμερα το επόμενο βήμα στοχεύοντας σε περαιτέρω δυναμική ανάπτυξη μέσω της ισχυρής τεχνογνωσίας, της διεθνούς εμπειρίας και εξειδίκευσης της Reale Mutua στον ασφαλιστικό τομέα. Η λογική της απόφασης βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στην κοινή φιλοσοφία μεταξύ των δύο οντοτήτων και στις κοινές μας αρχές – που θέτουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο. Η συμφωνία μας με τη Reale Mutua ενισχύει την ανταγωνιστικότητά μας, ώστε να διαδραματίσουμε ακόμη πιο πρωταγωνιστικό ρόλο στο μεταβαλλόμενο ελληνικό ασφαλιστικό τοπίο» δήλωσαν σχετικά ο Αναστάσιος Κασκαρέλης, Πρόεδρος Δ.Σ. και ο Παύλος Κασκαρέλης, Διευθύνων Σύμβουλος της Υδρογείου Ασφαλιστικής αναφερόμενοι στην πώληση του 80% της εταιρείας.

«Η γεωγραφική διασπορά αποτελεί μία από τις στρατηγικές προτεραιότητες του Ομίλου Reale και η Ελλάδα είναι μια δυναμική αγορά, που χαρακτηρίζεται από σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης καθώς η διείσδυση του ασφαλιστικού προϊόντος βρίσκεται σε χαμηλότερα επίπεδα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Η Υδρόγειος Ασφαλιστική αποτελεί ιδανική εταιρεία για είσοδο στην ελληνική αγορά, χάρη στην ευρεία παρουσία της και μία εταιρική επωνυμία που χαίρει ισχυρής αναγνώρισης πανελλαδικά. Με την είσοδό της στο μετοχικό κεφάλαιο της Υδρογείου Ασφαλιστικής, η Reale Mutua θα μπορέσει να εφαρμόσει την τεχνογνωσία της για την περαιτέρω ανάπτυξη της Εταιρείας, ιδιαίτερα στις εκτός οχημάτων ασφαλίσεις και να ενισχύσει τις ευκαιρίες διασταυρούμενων πωλήσεων στη βάση των υφιστάμενων πελατών» ανέφερε ο κ. Luca Filippone, Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Reale.

Υπογραμμίζεται τέλος ότι η εταιρεία «Fontainebleau Capital Investments Ltd» ενήργησε ως οικονομικός σύμβουλος και η «Μπερνίτσας Δικηγορική Εταιρεία – Bernitsas Law» ως νομικός σύμβουλος των πωλητών, στο πλαίσιο της συναλλαγής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Intertek Caleb Brett: Ενισχύει τη θέση της στη Νότια Ευρώπη

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider