TotalEnergies: Οι εκλογές στις ΗΠΑ το 2024 θα μπορούσαν να προκαλέσουν ενεργειακό σοκ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
TotalEnergies: Οι εκλογές στις ΗΠΑ το 2024 θα μπορούσαν να προκαλέσουν ενεργειακό σοκ
Αν κερδίσουν οι Ρεπουμπλικάνοι, θα μπορούσαν να σταματήσουν τις εξαγωγές προκαλώντας «σούπερ σοκ», αναφέρει ο CEO της γαλλικής εταιρείας πετρελαίου.

Οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγάλο ενεργειακό σοκ, εάν οι Ρεπουμπλικάνοι νικήσουν και αποφασίσουν να σταματήσουν τις εξαγωγές υδρογονανθράκων, δήλωσε το Σάββατο ο Πάτρικ Πουγιανέ, διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής εταιρείας πετρελαίου TotalEnergies.

«Το μόνο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί, που είναι ένας σημαντικός συστημικός κίνδυνος, είναι ότι οι Ρεπουμπλικάνοι αποφασίσουν να σταματήσουν τις εξαγωγές... Στην πραγματικότητα, δεν είμαι καν σίγουρος ότι θα ήταν φυσικό αέριο, θα μπορούσε να είναι το πετρέλαιο», είπε ο Πουγιάν σε συζήτηση σε πάνελ όταν ρωτήθηκε για τυχόν πιθανούς κινδύνους παγκόσμιας προσφοράς, αναφέρει το Reuters.

«Οι Αμερικανοί βασίζουν όλες τις πολιτικές τους στην εγχώρια τιμή του φυσικού αερίου ή του πετρελαίου, έχουν πόρους και αν αισθάνονται ότι οι εξαγωγές ανεβάζουν τις τιμές τους, μας μπλοκάρουν. Τώρα, μπορώ να σας πω ότι, αν εκτός από τους Ρώσους, χάσουμε και το αμερικανικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο, δεν είναι σοκ, είναι σούπερ σοκ», είπε, μιλώντας μαζί με άλλα στελέχη του κλάδου της ενέργειας.

«Από αυτή την άποψη, οι εκλογές μπορεί να έχουν σημασία, αλλά τελικά δεν είναι (ο πρόεδρος) που αποφασίζει, είναι οι ιδιωτικοί παράγοντες», τόνισε ο Πουγιανέ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider