Vice: Μετά την πτώχευση, έρχεται η εξαγορά από την Fortress Investment

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Vice: Μετά την πτώχευση, έρχεται η εξαγορά από την Fortress Investment
Η Fortress, που είναι και ο μεγαλύτερος πιστωτής του Vice, μαζί με τη Soros Fund Management και τη Monroe Capital υπέβαλαν δεσμευτική προσφορά 225 εκατ. δολαρίων για να εξαγοράσουν την εταιρεία την στιγμή της πτώχευσης.

Πρόταση εξαγοράς της Vice Media η οποία πτώχευσε τον προηγούμενο μήνα φέρεται πως έχει καταθέσει η Fortress Investment Group μαζί με εταίρους της, σύμφωνα με δημοσίευμα από τους New York Times.

Η Fortress, που είναι και ο μεγαλύτερος πιστωτής του Vice, μαζί με τη Soros Fund Management και τη Monroe Capital υπέβαλαν δεσμευτική προσφορά 225 εκατ. δολαρίων για να εξαγοράσουν την εταιρεία την στιγμή της πτώχευσης.

Μέχρι αργά το απόγευμα, η Vice είχε υποβάλει ειδοποίηση για τροποποιημένη προσφορά που αποτιμούσε την εταιρεία στα 350 εκατομμύρια δολάρια.

Ένας δικαστής θα πρέπει να εγκρίνει τη συμφωνία. Οι Times ανέφεραν ότι έγιναν πολλές άλλες προσφορές για το Vice, με μόνο το «πακέτο» της Fortress να είναι «κατάλληλο».

Το Vice, το οποίο κήρυξε πτώχευση στις 15 Μαΐου, κάποτε θεωρήθηκε ως κορωνίδα στον ραγδαία αναπτυσσόμενου τομέα των ψηφιακών μέσων, καθώς οι εφημερίδες παρήκμαζαν και οι επενδυτές έψαχναν νέους τύπους περιεχομένου για να προσελκύσουν τους θεατές.

Η εταιρεία προσέλκυσε γρήγορα αξιοσημείωτες επενδύσεις από μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως η A&E Networks, η 21st Century Fox και η Disney, η οποία επένδυσε 400 εκατ. δολάρια το 2015 σε αποτίμηση μεταξύ 4 και 4,5 δισ. δολαρίων, αλλά έκανε απομείωση 157 εκατ. δολαρίων από την αρχική της επένδυση μόλις ένα χρόνο αργότερα.

Πριν από την κατάθεση πτώχευσης, η Vice είχε κλείσει το εμβληματικό πρόγραμμα Vice News Tonight ενώ έκοψε 100 θέσεις εργασίας τον Απρίλιο.

Προηγούμενα δημοσιεύματα από τους New York Times και τη Wall Street Journal αποκάλυψαν ότι η καθυστέρηση της ανάπτυξης, σε συνδυασμό με την έλλειψη ικανότητας να πουλήσει τον εαυτό της, συνέβαλε στην κατάρρευση του γίγαντα των μέσων ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τη WSJ, η εταιρεία επιδίωκε αποτίμηση μόλις 1,5 δισ. δολαρίων τον Δεκέμβριο του 2022 — μια κατακόρυφη πτώση από την αποτίμηση των 5,7 δισ. δολαρίων που έλαβε μετά από έναν γύρο χρηματοδότησης το 2017. Το Vice βρισκόταν σε καλό δρόμο να χάσει τον στόχο εσόδων του για το έτος κατά περίπου 100 εκατ. δολάρια, περιπλέκοντας περαιτέρω κάθε πιθανή πώληση, ανέφερε η Journal.

Η πτώχευση αποκάλυψε ότι η εταιρεία είχε περιουσιακά στοιχεία και υποχρεώσεις μεταξύ 500 και 1 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Virgin Galactic: Άντλησε 300 εκατ. δολάρια κι αναζητά άλλα 400 για να επεκτείνει τον στόλο διαστημοπλοίων της

Ενέργεια: Η Eni εξαγοράζει τη βρετανική Neptune για 4,9 δισ. δολάρια

Απρόσμενη επιδείνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε Γερμανία και Γαλλία

gazzetta
gazzetta reader insider insider