Μυτιληναίος: Ολοκληρώθηκε η απόσχιση του Κλάδου Υποδομών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μυτιληναίος: Ολοκληρώθηκε η απόσχιση του Κλάδου Υποδομών
Tο μετοχικό κεφάλαιο της ΜΕΤΚΑ ΑΤΕ αυξήθηκε κατά το ποσό των €148.180.390,00 με την έκδοση 148.180.390 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας €1,00 εκάστης, που αναλήφθηκαν στο σύνολό τους από την Εταιρεία.

Ολοκληρώθηκε η απόσχιση του Κλάδου Υποδομών της Εταιρείας Μυτιληναίος και η εισφορά του στην κατά 100% θυγατρική εταιρεία με την επωνυμία «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΑΤΕ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (δ.τ. «ΜΕΤΚΑ ΑΤΕ»), όπως ανακοινώθηκε με σχετικό δελτίο Τύπου κατόπιν της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων.

Με την ολοκλήρωση της απόσχισης επέρχονται τα ακόλουθα αποτελέσματα:

  1. η ΜΕΤΚΑ ΑΤΕ υποκαθίσταται ως καθολική διάδοχος στο σύνολο της μεταβιβαζόμενης περιουσίας, όπως αυτή αποτυπώνεται στη λογιστική κατάσταση του εισφερόμενου Κλάδου Υποδομών της 31.12.2022 και διαμορφώθηκε μέχρι την ημέρα της ολοκλήρωσης της απόσχισης,
  2. το μετοχικό κεφάλαιο της ΜΕΤΚΑ ΑΤΕ αυξήθηκε κατά το ποσό των €148.180.390,00 με την έκδοση 148.180.390 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας €1,00 εκάστης, που αναλήφθηκαν στο σύνολό τους από την Εταιρεία.

Σημειώνεται ότι για την εν λόγω απόσχιση του Κλάδου Υποδομών δεν απαιτείται η έκδοση πληροφοριακού σημειώματος κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 4.1.3.12 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπως ισχύει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μυτιληναίος στο Bloomberg: Είμαστε κοντά σε μεγάλη συμφωνία στη Βόρεια Αμερική

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στηρίζει τον πράσινο μετασχηματισμό της Κοινότητας Ακρινής

EBRD: Ανάπτυξη του ελληνικού ΑΕΠ κατά 2,4% φέτος - Στο 2,3% για το 2024

gazzetta
gazzetta reader insider insider