Goldman Sachs: Τα 3 επαγγέλματα που θα επηρεαστούν λιγότερο από την τεχνολογία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Goldman Sachs: Τα 3 επαγγέλματα που θα επηρεαστούν λιγότερο από την τεχνολογία
Σχεδόν το 50% του φόρτου εργασίας τους να αυτοματοποιείται θα δουν οι εργαζόμενοι - Θα δουλεύουν αλλά θα έχουν χρόνο για πιο παραγωγικές δραστηριότητες.

Μπορεί η πρόοδος της τεχνολογίας να είναι αλματώδης και συστήματα τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, διευκολύνοντας τις ζωές των ανθρώπων, όμως σύμφωνα με τη Goldman Sachs, κάποια επαγγέλματα δεν θα επηρεαστούν ιδιαιτέρως από αυτή την εξέλιξη.

Οι θέσεις εργασίας που θα επηρεαστούν λιγότερο από την τεχνολογία είναι:

  1. οι μάγειρες
  2. οι μηχανικοί μοτοσικλετών
  3. οι εργαζόμενοι σε εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου

Πάντως, «οι ερευνητές δεν προέβλεψαν αν θα χαθούν πράγματι οι θέσεις εργασίας», δήλωσε ο επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στη Σάντα Μπάρμπαρα, Ματ Μπιν, ο οποίος μελετά τον αντίκτυπο της τεχνολογίας στην αγορά εργασίας και δεν μετείχε στη μελέτη. «Στην έκθεση δεν υπάρχει, επίσης, ακριβής πρόβλεψη σχετικά με το τι θα αλλάξει και πότε στο εργασιακό περιβάλλον», σημείωσε ακόμη, σύμφωνα με το CNBC. Ο ίδιος επισήμανε πως η πραγματική πρόκληση αφορά τις εταιρείες, τα σχολεία και τους φορείς χάραξης πολιτικής, οι οποίοι μελλοντικά θα πρέπει να βοηθήσουν τους ανθρώπους να προσαρμοστούν.

Η μελέτη αναφέρει πως oι εργαζόμενοι θα δουν λιγότερο από το ήμισυ του φόρτου εργασίας τους να αυτοματοποιείται το επόμενο χρονικό διάστημα ενώ πιθανότατα, δε, θα συνεχίσουν να δουλεύουν, με μέρος του χρόνου τους να απελευθερώνεται για πιο παραγωγικές δραστηριότητες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Με ήπια κέρδη αποχαιρετά την εβδομάδα ο Stoxx

Αργεντινή: Ο πρόεδρος Φερνάντες δεν θα είναι ξανά υποψήφιος στις εκλογές

AS Company: Αυξημένες πωλήσεις και EBITDA το 2022 - Πρόταση για διανομή 0,11 ευρώ ανά μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider