Ericsson: Κέρδισε τις προβλέψεις για καθαρά κέρδη και έσοδα το 1ο τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ericsson: Κέρδισε τις προβλέψεις για καθαρά κέρδη και έσοδα το 1ο τρίμηνο
«Αναμένουμε ότι αυτή η δυναμική θα αντισταθμιστεί σε μεγάλο βαθμό από την ανάπτυξη μεγάλων έργων επενδύσεων».

Η Ericsson ανέφερε καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη στο 1ο τρίμηνο, αλλά προειδοποίησε ότι η μείωση των δαπανών για 5G σε ορισμένες από τις πιο ώριμες αγορές της θα συνεχιστεί.

Ειδικότερα, η σουηδική κατασκευάστρια δικτύων κινητής τηλεφωνίας ανέφερε την Τρίτη προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων 4 δισ. κορώνες (387 εκατ. δολάρια) το τρίμηνο, περισσότερα από την εκτίμηση των αναλυτών για 3,28 δισ. κορώνες, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg. Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 62,6 δισ. κορώνες, περισσότερα σε σύγκριση με τα αναμενόμενα 60,78 δισ. κορώνες.

«Το δεύτερο τρίμηνο, αναμένουμε από τους φορείς εκμετάλλευσης να παραμείνουν προσεκτικοί με τις επενδύσεις κεφαλαιουχικών δαπανών και να συνεχίσουν να προσαρμόζουν τα αποθέματα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Μπόριε Έκχολμ. «Αναμένουμε ότι αυτή η δυναμική θα αντισταθμιστεί σε μεγάλο βαθμό από την ανάπτυξη μεγάλων έργων επενδύσεων» πρόσθεσε.

Τον Φεβρουάριο η εταιρεία είπε ότι σχεδίαζε να απολύσει 8.500 υπαλλήλους - που ισοδυναμεί με το 8% του εργατικού δυναμικού της - για να μειώσει τα έξοδα. Τώρα σχεδιάζει να μειώσει το κόστος κατά 11,1 δισεκατομμύρια κορώνες μέχρι το τέλος του έτους, από τον προηγούμενο στόχο των 9 δισεκατομμυρίων κορωνών.

Η Ericsson δήλωσε αργά τη Δευτέρα ότι ο Chief Financial Officer Καρλ Μελάντερ θα παραιτηθεί στα τέλη του πρώτου τριμήνου του 2024.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, μαζί με πολλά μέλη του διοικητικού συμβουλίου, αρνήθηκαν την απαλλαγή από την ευθύνη από τους μετόχους στην ετήσια γενική συνέλευση τον Μάρτιο, για δεύτερη συνεχή χρονιά, για ένα παρατεταμένο σκάνδαλο δωροδοκίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Apple άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στην Ινδία

Qatargate: Αναθεωρούνται οι κανόνες του lobbying για πρώην ευρωβουλευτές

Ξεπέρασε τα 80 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών των McDonald’s στην Ελλάδα – Τα νέα καταστήματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider