Διάκριση 5 αστέρων για την Affidea από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ακτινολογίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διάκριση 5 αστέρων για την Affidea από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ακτινολογίας
Ο Όμιλος διαγνωστικών κέντρων Affidea, επενδύοντας συνεχώς στην καινοτομία και στην τεχνολογία, έχει ως πρωταρχική μέριμνα την ασφάλεια των ασθενών και την προσφορά υψηλού επιπέδου ιατρικών υπηρεσιών σε εξεταζόμενους όλων των ηλικιών.

Ο Όμιλος διαγνωστικών κέντρων Affidea, επενδύοντας συνεχώς στην καινοτομία και στην τεχνολογία, έχει ως πρωταρχική μέριμνα την ασφάλεια των ασθενών και την προσφορά υψηλού επιπέδου ιατρικών υπηρεσιών σε εξεταζόμενους όλων των ηλικιών. Για τον λόγο αυτό σε όλα τα κέντρα του Ομίλου εφαρμόζονται διαδικασίες που ενισχύουν την ασφάλεια των εξεταζόμενων και εξασφαλίζουν το καλύτερο δυνατό κλινικό αποτέλεσμα. Στο πεδίο αυτό περιλαμβάνεται και η ορθή διαχείριση της ακτινοβολίας κατά την διενέργεια αξονικής τομογραφίας μέσω του προγράμματος Dose Excellence, του μεγαλύτερου προγράμματος ακτινοπροστασίας στον κόσμο, το οποίο εφαρμόζεται αποκλειστικά στην Affidea.

Πρόσφατα μάλιστα τα διαγνωστικά κέντρα της Affidea στην Ελλάδα τιμήθηκαν με 5 αστέρια από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ακτινολογίας (European Society of Radiology – ESR) για την ποιότητα και την ασφάλεια των εξετάσεών τους, γεγονός που τα καθιστά τα μοναδικά ιατρικά κέντρα στην Ελλάδα που βραβεύονται με την ανώτατη αυτή διάκριση από πλευράς ακτινοπροστασίας και κατατάσσονται στη λίστα 'Wall of Stars' μαζί με την «αφρόκρεμα» των νοσοκομείων της Ευρώπης.

To ‘EuroSafe Imaging Stars’ είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ακτινολογίας, η οποία στοχεύει στη δημιουργία ενός δικτύου Ιατρικών Μονάδων Απεικόνισης υψηλής ποιότητας. Τα κέντρα Dose Excellence της Affidea συμμετέχουν μέσω του EuroSafe Imaging Stars σε προγράμματα ακτινοπροστασίας, ενημέρωσης και ασφάλειας των εξεταζόμενων, συνεισφέροντας στην προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας των εξετάσεων και παράλληλα της ασφάλειας των εξεταζόμενων στην καθημερινή πράξη.

Στο πλαίσιο του ελέγχου για την εν λόγω πιστοποίηση, πραγματοποιείται επιθεώρηση και πιστοποιούνται οι επιδόσεις του Ομίλου σε ιατρικό, τεχνικό και διοικητικό επίπεδο. Η απόκτηση της πιστοποίησης που ανανεώνεται κάθε τρία χρόνια, είναι απόδειξη ότι η Affidea καλύπτει τις απαιτήσεις και τα κριτήρια του προτύπου, εφαρμόζοντας αυστηρά μέτρα ακτινοπροστασίας.

«Η σημασία της βράβευσης είναι μέγιστη, αν αναλογισθεί κανείς ότι πρόκειται για τον μοναδικό Όμιλο διαγνωστικών στην Ελλάδα που βραβεύεται με την ανώτατη αυτή διάκριση από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ακτινολογίας, ενώ κατατάσσεται σε μία λίστα με τα κορυφαία νοσοκομεία της Ευρώπης. Η προσπάθεια των έμπειρων και καταξιωμένων ιατρών μας ανταμείβεται και η διασφάλιση της χαμηλότερης δόσης ακτινοβολίας αποτελεί προστιθέμενη αξία για τους εξεταζόμενούς μας, βελτιώνοντας το επίπεδο των υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα», σημειώνει ο Επιστημονικός Διευθυντής της Affidea Ελλάδος, Ακτινοδιαγνώστης, Δημήτριος Δαραβίγκας.

Τι είναι το Dose Excellence που πραγματοποιείται κατά αποκλειστικότητα στα διαγνωστικά κέντρα Affidea

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όμιλος Affidea είναι ο μοναδικός σε επίπεδο πρωτοβάθμιας περίθαλψης που εφαρμόζει το πρόγραμμα Βελτιστοποίησης της Δόσης “Dose Excellence” παγκοσμίως, αποσκοπώντας στην ασφαλέστερη διεξαγωγή των αξονικών τομογραφιών. Αυτό επιτυγχάνεται με τον συνεχή έλεγχο της δόσης ακτινοβολίας σε κάθε εξέταση αξονικής τομογραφίας, με στόχο αυτή να είναι η χαμηλότερη δυνατή, ώστε να εξασφαλίζεται η καλύτερη ποιότητα εικόνας με υψηλή διαγνωστική αξία. Κατά συνέπεια, σε ό,τι αφορά τη δόση ακτινοβολίας ακολουθείται η Αρχή ALARA, δηλαδή η χαμηλότερη δυνατή για την παραγωγή άρτια διαγνωστικά εικόνων. Επιπλέον, η δόση ακτινοβολίας εξατομικεύεται σε κάθε ασθενή, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του και το είδος της εξέτασης.

Παράλληλα, η Affidea χρησιμοποιεί σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, ο οποίος συντηρείται τακτικά, αντικαθίσταται και αναβαθμίζεται, σύμφωνα με αυστηρά εταιρικά πρότυπα. Ενδελεχείς έλεγχοι ποιότητας διενεργούνται από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, ενώ έχει εγκατεστημένο το λογισμικό DoseWatch™ που βοηθά στην παρακολούθηση, καταγραφή και προσαρμογή της δόσης ακτινοβολίας που δέχονται οι εξεταζόμενοι κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

Για τη διασφάλιση της επιτυχίας του Dose Excellence έχουν σχεδιαστεί συγκεκριμένα πρωτόκολλα εξέτασης για αξονικές τομογραφίες από ειδική Ομάδα Ακτινοπροστασίας, ώστε να πληρούν τις υψηλές προδιαγραφές για την ασφάλεια των εξεταζόμενων σε κάθε κέντρο του Ομίλου. Το Dose Excellence έχει λάβει πολλαπλές βραβεύσεις και διακρίσεις από την ιατρική κοινότητα πανευρωπαϊκά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider