Εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια: «Ξυπόλητοι πρίγκηπες» οι Ιταλοί «επενδυτές»

Newsroom
Μοιράσου το
Εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια: «Ξυπόλητοι πρίγκηπες» οι Ιταλοί «επενδυτές»
«Καταγγέλλουμε ευθέως τις απολύσεις που έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται από την ITAL GAS (εταιρεία του Ιταλικού Δημοσίου) και τις μεθοδεύσεις των Ιταλών ιδιοκτητών της Petrogaz όπου καταστρατηγούν τις επιχειρησιακές συμβάσεις στο Υγραέριο, επιβάλλοντας μισθούς πείνας, φέροντας σε ανέχεια τους εργαζόμενους της Εταιρείας».

Για διάλυση των εργασιακών σχέσεων και κατακρεούργηση των συλλογικών συμβάσεων στον κλάδο του Αερίου και Πετρελαιοειδών, κάνει λόγο το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζόμενων στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΠΣΕΕΠ).

«Καταγγέλλουμε ευθέως τις απολύσεις που έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται από την ITAL GAS (εταιρεία του Ιταλικού Δημοσίου), που λειτουργούν ως αποικιοκράτες στον τομέα του Αερίου στη χώρα μας, καθώς επίσης και τις μεθοδεύσεις των Ιταλών ιδιοκτητών της Petrogaz όπου καταστρατηγούν τις επιχειρησιακές συμβάσεις στο Υγραέριο, επιβάλλοντας μισθούς πείνας, φέροντας σε ανέχεια τους εργαζόμενους της Εταιρείας. Τελικά οι Ιταλοί "επενδυτές" που αγόρασαν το ποσοστό του ελληνικού δημοσίου από τις εταιρείες του Κλάδου του Αερίου (ΔΕΣΦΑ, ΔΕΠΑ Υποδομών, Petrogaz) και θα βοηθούσαν στην
περαιτέρω ανάπτυξη των Εταιρειών, αποδείχθηκαν "ξυπόλητοι πρίγκηπες"» υπογραμμίζει το Σωματείο.

Παράλληλα, καταγγέλλει την ολιγωρία και την πολύμηνη καθυστέρηση του δικαστικού συστήματος της χώρας, όπου κρατάει σε «ομηρία» τους εργαζόμενους της KAVALA OIL καταδικάζοντάς τους στην ανεργία και την αβεβαιότητα.

«Καλούμε την ΠΟΕ να αναλάβει πρωτοβουλίες, ασκώντας πιέσεις στη δικαστική εξουσία και τους εργοδότες μέσω του ΣΕΒ, δίνοντας Συνέντευξη Τύπου αναδεικνύοντας τα προβλήματα αλλά και κηρύσσοντας πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις, στέλνοντας μήνυμα προς τους εμπλεκόμενους αλλά και προς πάσα κατεύθυνση. Επίσης προτείνουμε τη διοργάνωση Συλλαλητηρίου του Κλάδου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

BP: Άλλος ένας πετρελαϊκός κολοσσός με κέρδη ρεκόρ το 2022 -Μπήκε και αυτή στον χορό των δισεκατομμυρίων

Siemens Energy: Υπερδιπλασιάστηκαν οι ζημίες - «Βαρίδι» ο κλάδος των ΑΠΕ

Γιάννης Οικονόμου: Εφαρμογή θα προειδοποιεί τους αγρότες για επερχόμενο παγετό