Ιταλία: Δικαστική έρευνα για την πώληση της Μίλαν έναντι 1,2 δισ. ευρώ - Η προσοχή στην Elliott

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία: Δικαστική έρευνα για την πώληση της Μίλαν έναντι 1,2 δισ. ευρώ - Η προσοχή στην Elliott
Μετά από καταγγελία που είχα κάνει η Blue Skye Financial Partners, που κατέχει το 4% των μετοχών της Μίλαν.

Οι εισαγγελικές αρχές της Ιταλίας έχουν ξεκινήσει έρευνα για το περυσινό deal πώλησης της Μίλαν στο αμερικανικό fund RedBird Capital από το επίσης αμερικανικό fund Elliott Management, σύμφωνα με δικαστική πηγή που μίλησε στο Reuters.

Στο επίκεντρο βρίσκονται έγγραφα από τους λογιστές και τους συμβούλους που συμμετείχαν στην πώληση της ποδοσφαιρικής ομάδας το 2018 έναντι 1,2 δισ. ευρώ, με τη δικαστική πηγή να σημειώνει πως δεν ελέγχονται συγκεκριμένα άτομα ή επιχειρήσεις στην έρευνα.

Η έρευνα έρχεται μετά από καταγγελία που είχε κάνει η Blue Skye Financial Partners, μέτοχος μειοψηφίας της Μίλαν που ελέγχει το 4% των μετοχών. Η Blue Skye είχε κατηγορήσει την Elliott ότι έκλεισε την πώληση της Μίλαν «πίσω από κλειστές πόρτες», ενώ έχει προσφύγει κατά του deal -πέρα από την Ιταλία- και στις αρμόδιές αρχές του Λουξεμβούργου και των ΗΠΑ.

Από την πλευρά της, η Elliott χαρακτηρίζει ως «ασόβαρες και ενοχλητικές» τις αιτιάσεις της Blue Skye, υποστηρίζοντας πως δεν έχουν νομική ή πραγματική βάση. Η AC Milan, που στέφθηκε πέρυσι πρωταθλήτρια της Ιταλίας (Serie A) για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια, είναι αυτή τη στιγμή δεύτερη στο πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιταλία: «Άμυνα» στις οικονομικές ζημίες της Μίλαν - Ετήσια αύξηση εσόδων 14%

Θύμα του πληθωρισμού και η πίτσα - 30% πάνω η τιμή της «Μαργαρίτας» στην Ιταλία

gazzetta
gazzetta reader insider insider