«Βουτιά» άνω του 5% για την μετοχή της Juventus μετά την «καμπάνα» αφαίρεσης 15 βαθμών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βουτιά» άνω του 5% για την μετοχή της Juventus μετά την «καμπάνα» αφαίρεσης 15 βαθμών
Ισχυρές απώλειες που ξεπερνούν το 10% καταγράφει την Δευτέρα η μετοχή της Juventus

Τελευταία ενημέρωση 19:42

Ισχυρές απώλειες της τάξεως του 5,12% κατέγραψε την Δευτέρα η μετοχή της Juventus, δύο μόλις ημέρες μετά την απόφαση της ιταλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου για αφαίρεση 15 βαθμών από την «Μεγάλη Κυρία» εξαιτίας εμπλοκής σε λογιστικό σκάνδαλο σχετικά με μεταγραφές αθλητών.

Η μετοχή του ποδοσφαιρικού συλλόγου στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου έκλεισε στα επίπεδα 0,3112 ευρώ για την χειρότερη ημερήσια επίδοσή της από τον Απρίλιο του 2021, ενώ έφτασε να κατατρακυλά και άνω του 10% κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης.

Σημειώνεται πως την Παρασκευή, αθλητικό δικαστήριο της γειτονικής χώρας ανακοίνωσε την απόφαση για αφαίρεση 15 βαθμών από την τρέχουσα διοργάνωση της Serie A για υπερτίμηση μεταγραφών στο διάστημα 2018-2020, με στόχο την παρουσίαση υψηλότερων εσόδων, στέλνοντας την ομάδα στην ένατη θέση του βαθμολογικού πίνακα κι αφήνοντας την πολυνίκη του θεσμού πολύ πίσω από την κούρσα της διεκδίκησης του πρωταθλήματος αλλά και ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου για την επόμενη σεζόν, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει μεγάλη οικονομική ζημιά στον σύλλογο του Τορίνο.

Από την πλευρά της, η διοίκηση της Juventus δια στόματος του νέου CEO Μαουρίτσιο Σκαναβίνο ανέφερε πως έχει καταθέσει έφεση σε βάρος της πρωτόδικης απόφασης, τονίζοντας πως και άλλες ομάδες θεωρούν άδικη και υπερβολική την απόφαση.

Το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής θα ανακοινώσει εντός του επόμενου 10ήμερου τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση, ενώ στη συνέχεια οι Μπιανκονέρι θα έχουν προθεσμία 30 ημερών για να κάνουν έφεση προκειμένου να ακυρώσουν την ποινή ή να τη μειώσουν, σύμφωνα με το gazzetta.gr.

«Αναμένουμε το σκεπτικό του δικαστηρίου για την απόφαση και θα συνεχίσουμε με την έφεσή μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Scanavino, ο οποίος αντικατέστησε πολύ πρόσφατα τον Αντρέα Ανιέλι στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του κλαμπ, που ανήκει στην εταιρεία Exor της οικογένειας Ανιέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider