Η Panasonic σταματά να φτιάχνει βραστήρες ρυζιού στην Ιαπωνία μετά από 6 δεκαετίες 

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Panasonic σταματά να φτιάχνει βραστήρες ρυζιού στην Ιαπωνία μετά από 6 δεκαετίες 
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Η κατανάλωση ρυζιού στην Ιαπωνία έχει φτάσει στα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα της δεκαετίας του 1960.

Η Panasonic ανακοίνωσε πως θα σταματήσει να κατασκευάσει βραστήρες ρυζιού στην Ιαπωνία μετά από 6 δεκαετίες, λόγω της μειωμένης ζήτησης και στο πλαίσιο εξοικονόμησης κόστους από την εταιρεία.

Η διοίκηση της Panasonic ανακοίνωσε πως η παραγωγή των συσκευών θα μεταφερθεί στην κινεζική πόλη Γκουαντζού μέχρι τον Ιούνιο, σύμφωνα με αναφορές των ιαπωνικών media.

Η εταιρεία κατασκεύαζε βραστήρες ρυζιού στην Ιαπωνία από το 1956, αλλά η γήρανση του πληθυσμού και οι αλλαγές στον τρόπο ζωής της χώρας έχουν μειώσει την κατανάλωση ρυζιού στα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα της δεκαετίας του 1960, μετέδωσε το Bloomberg.

Αυτό έχει επιφέρει μείωση στα εγχώρια κέρδη της Panasonic, που ήδη κατασκευάζει φτηνούς βραστήρες ρυζιού στην Ινδία. Η εταιρεία αναμένει πως η μεταφορά της παραγωγής στην Κίνα θα ενισχύσει την αποδοτικότητα της παραγωγής και την κερδοφορία της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ψηφιακή παγίδα στις εκπρόθεσμες δηλώσεις: Αυτόματα πρόστιμα σε όσους ξεχνούν τις υποχρεώσεις τους

Πότε θα καταβληθεί το νέο επίδομα των 150 ευρώ σε οικογένειες με παιδιά - Οι εισοδηματικοί «κόφτες»

Αντιπολιτευτικοί μπελάδες από τα κομματικά «γεννητούρια» - Σκόνη και θρύψαλα ο ΣΥΡΙΖΑ - Νέοι καβγάδες στο ΠΑΣΟΚ

Φόρτωση BOLM...
reader insider