Landis+Gyr: Ένας βιομηχανικός κολοσσός μια ώρα από την Αθήνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Landis+Gyr: Ένας βιομηχανικός κολοσσός μια ώρα από την Αθήνα
Το εργοστάσιο της Κορίνθου αποτελεί τη μεγαλύτερη μονάδα του ομίλου στην Ευρώπη, ενώ απασχολεί 747 εργαζομένους.

Όταν η Landis and Gyr ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Ελλάδα πριν 50 χρόνια, ούτε ο πιο αισιόδοξος Έλληνας δεν θα μπορούσε να υποθέσει την εξέλιξη αυτής της επένδυσης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, 50 χρόνια μετά, το εργοστάσιο της Κορίνθου αποτελεί τη μεγαλύτερη μονάδα του ομίλου στην Ευρώπη με παραγωγή 7,5 εκατ. μετρητών σε ετήσια βάση, ενώ απασχολεί 747 εργαζομένους με το νούμερο αυτό να αυξάνεται, ενώ τα επόμενα χρόνια το εργοστάσιο αναμένεται να ξεπεράσει σε παραγωγική ισχύ τις 9 εκατ. μονάδες με το 98% της παραγωγής εξάγεται κυρίως την Ευρώπη.

Από το 2015 έως και σήμερα ο όμιλος έχει επενδύσει στη μονάδα της Κορίνθου περί τα 50 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένης και της μεταφοράς γραμμών παραγωγής μετρητών φυσικού αερίου από την Μ. Βρετανία στην Κόρινθο, οδηγώντας την ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά τον ίδιο τον Πρωθυπουργό σε επικοινωνία με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Werner Lieberherr. Δεν ήταν τυχαίο ότι σε μια αποστροφή του λόγου του ο κ. Lieberherr, σε πρόσφατη ξενάγηση δημοσιογράφων στο εργοστάσιο της Κορίνθου, έκανε ειδική μνεία στον Πρωθυπουργό αναφέροντας ότι είναι ιδιαίτερα υποστηρικτικός σε θέματα επενδύσεων.

Προφανώς, αυτός είναι και ένας από τους λόγους, που στα άμεσα πλάνα της εταιρείας είναι η ανάπτυξη, μέσα στον επόμενο χρόνο, ενός νέου προϊόντος στο εργοστάσιο της Κορίνθου από την επόμενη γενιά των έξυπνων μετρητών φυσικού αερίου. Ενώ μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους θα τεθεί σε λειτουργία μια νέα γραμμή παραγωγής φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων με το αντίστοιχο λογισμικό για τη διαχείρισή τους.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη εταιρεία είναι ιδιαίτερα δραστήρια και στον τομέα του ESG. Συγκεκριμένα, είναι μέλος του Παγκοσμίου Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών (UNGC), της μεγαλύτερης πρωτοβουλίας εταιρικής βιωσιμότητας στον κόσμο, και είναι πλήρως αφοσιωμένη στην προώθηση των δέκα αρχών του UNGC στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της εργασίας, της καταπολέμησης της διαφθοράς και του περιβάλλοντος. Έχει αναπτύξει και εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ESG που καλύπτει 10 άξονες σε όλες τις διαστάσεις του: Περιβάλλον, Κοινωνία και Διακυβέρνηση. Το πρόγραμμα καταγράφει ενέργειες και στόχους και οδηγεί σε συνεχή βελτίωση της απόδοσης του ESG. Τέλος, το καινοτόμο χαρτοφυλάκιο λογισμικού, υπηρεσιών και έξυπνων συσκευών της είναι βασικός μοχλός της εταιρείας για την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα του δικτύου. Μόνο κατά το οικονομικό έτος 2021, συνέβαλε στην αποτροπή εκπομπών CO2 που ξεπερνούν τους εννέα εκατομμύρια τόνους. Χαρακτηριστική της περιβαλλοντικής ευαισθησίας της Landis+Gyr ήταν η απάντηση που έδωσε ο επικεφαλής της Landis+Gyr στην Ελλάδα σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο οποίος επισήμανε ότι δεν είδε πουθενά σκουπίδια στο εργοστάσιο της Κορίνθου. «Ανακυκλώνουμε το σύμπαν» είπε με έμφαση ο κ. Παππάς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider