Ολυμπία Οδός: Τι ισχύει τώρα για τους οδηγούς - Πότε αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην Κακιά Σκάλα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ολυμπία Οδός: Τι ισχύει τώρα για τους οδηγούς - Πότε αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην Κακιά Σκάλα
Στην έκδοση ανακοίνωσης για την καλύτερη ενημέρωση των οδηγών σχετικά με την εκτροπή της κυκλοφορίας στην Κακιά Σκάλα λόγω της πτώσης βράχων προέβη η Ολυμπία Οδός

Στην έκδοση ανακοίνωσης για την καλύτερη ενημέρωση των οδηγών σχετικά με την εκτροπή της κυκλοφορίας στην Κακιά Σκάλα λόγω της πτώσης βράχων προέβη η Ολυμπία Οδός.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανέφερε πως από τις 7.00 το πρωί έχει εφαρμοστεί εκτροπή κυκλοφορίας από τον κόμβο Κινέτας (52,5 χλμ) έως τον κόμβο Μεγάρων (38,6 χλμ.) στην κατεύθυνση προς Αθήνα, με εντολή της Τροχαίας λόγω πτώσης βράχων στο οδόστρωμα στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας.

Δημιουργήθηκε στην αρχή της εκτροπής μια μικρή ουρά, η οποία αποκαταστάθηκε σταδιακά και αυτή την ώρα υπάρχει σχετικά ομαλή ροή. Νωρίτερα και για λίγα λεπτά έγινε αποκλεισμός και της Π.Ε.Ο. ώστε οι αλπινιστές να ρίξουν ελεγχόμενα χαλαρά κομμάτια βράχου.

Πότε θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία

Στο σημείο βρίσκονται μηχανικοί και ειδικοί αλπινιστές, οι οποίοι κάνουν τις απαραίτητες εργασίες καταγραφής του συμβάντος, με drone και οπτικό έλεγχο στις βραχοπτροστασίες. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η απομάκρυνση και αποκατάσταση του οδοστρώματος. Δεν μπορεί να εκτιμηθεί ο χρόνος της επιχείρησης.

Σχετικά με τα αίτια, πηγές της εταιρείες αναφέρουν πως κύριος επιβαρυντικός παράγοντας ήταν η καταρρακτώδης βροχόπτωση που ήταν σε εξέλιξη όλη τη νύχτα, ενώ ενδεχομένως σωρευτικά να επηρεάζει και η σεισμική δραστηριότητα της τελευταίας περιόδου.

Παράλληλα, σημειώνεται πως το επίμαχο σημείο από το οποίο αποκολλήθηκε ο βράχος είναι από πολύ ψηλά, εκτός των ορίων του Έργου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κακοκαιρία Ariel: Κλειστή η Εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα λόγω πτώσης βράχων

gazzetta
gazzetta reader insider insider