BofA προς επενδυτές: Ο «αγώνας» για τις μετοχές είναι «μαραθώνιος, όχι σπριντ»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
BofA προς επενδυτές: Ο «αγώνας» για τις μετοχές είναι «μαραθώνιος, όχι σπριντ»
Τέλος της ύφεσης στο τρίτο τρίμηνο του επόμενου έτους προσδοκά η Bofa - Μπαράζ κινδύνων για τους επενδυτές.

Η Bank of America (BofA) δίνει τη δική της εκτίμηση για την πορεία της οικονομίας, τη στιγμή που οι κίνδυνοι σε παγκόσμια κλίμακα απειλούν το επενδυτικό κλίμα που έχει βαρύνει από τις διαδοχικές αυξήσεις επιτοκίων στις οποίες έχουν προβεί μία σειρά από μεγάλες κεντρικές τράπεζες, με εξέχουσα τη Fed.

«Εστιάστε στον μαραθώνιο, όχι στο σπριντ», ήταν το μήνυμα προς τους επενδυτές από μια ομάδα της BofΑ, με επικεφαλής τη Σαβίτα Σουμπραμανιάν, που ηγείται στον τομέα της αμερικανικής μετοχικής και ποσοτικής στρατηγικής.

Η πρόβλεψη της BofA για τα κέρδη ανά μετοχή του S&P 500 είναι 200 ​δολάρια, αριθμός 15% χαμηλότερος από άλλες εκτιμήσεις στη Wall Street, ωστόσο σε ορίζοντα δεκαετίας, δηλαδή έως το 2032, ο δείκτης αναμένεται να εκτοξευθεί στις 6.000 μονάδες (σσ: στις 3.963 έκλεισε κατά τη χθεσινή συνεδίαση με απώλειες 1,54%).

«Αλλά η καλύτερη φάση είναι αυτή που ακολουθεί - χαμηλές αλλά αυξανόμενες αναθεωρήσεις κερδών. Η αγορά συνήθως υποχωρεί έξι μήνες πριν από το τέλος μιας ύφεσης, επομένως αγοράστε σε 1 εξάμηνο με βάση τις προβλέψεις των οικονομολόγων μας. Η ύφεση θα τελειώσει το 3ο τρίμηνο του 2023», υπογραμμίζει η BofA, τονίζοντας πως στο «bullish σενάριο» ο S&P 500 θα διαμορφωθεί στις 4.600 μονάδες.

«Ενώ το 2022 αφορούσε σχεδόν αποκλειστικά τη Fed, το 2023 στο προσκήνιο θα εισέλθει η πραγματική οικονομία. Το εισόδημα, η πράσινη ενέργεια από ΑΠΕ, τα ορυκτά καύσιμα και οι μικρές κεφαλαιοποιήσεις», σημειώνει η BofA ενώ είναι η βασική της συμβουλή προς τους επενδυτές είναι να στραφούν στις μετοχές του κλάδου της αμυντικής βιομηχανίας. Μάλιστα, αν η πορεία των ομολόγων είναι θετική, άνοδο θα δουν και οι μετοχές σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.

Οι βασικοί κίνδυνοι για το BofA βρίσκονται στο παλιό κλισέ που λέει πως «τα πράγματα είναι διαφορετικά αυτή τη φορά». Ειδικότερα, προειδοποιεί για την απόσυρση ρευστότητας, την αστάθεια των αμερικανικών ομολόγων, το άνευ προηγουμένου χρέος του Δημόσιου και τις «πολωμένες πολιτικές» σε συνδυασμό με τον φρενήρη πληθωρισμό.

Παράλληλα, εκπέμπει SOS, υπογραμμίζοντας πως χάθηκαν 22 τρισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές, ομόλογα, κρυπτονομίσματα και ακίνητα φέτος ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί: «Από τότε που ο κίνδυνος στην αγορά μειώθηκε από την COVID-19, οι μέσες τιμές των μετοχών αυξήθηκαν το 2022. Το μεγαλύτερο σοκ στην ιστορία, ο πιο επιθετικός κύκλος επιτοκίων, η μεγαλύτερη πληθωριστική πίεση στα τελευταία 40 χρόνια, οι αυξανόμενοι φόβοι ύφεσης, ο πόλεμος και οι συνεχείς γεωπολιτικοί κίνδυνοι, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης με τις εκπομπές άνθρακα υποδηλώνουν ότι η μακροοικονομική επισφάλεια θα είναι μεγάλη το 2023».

Το θετικό που διακρίνει η BofA είναι πως με καλή γνώση των μαθημάτων του παρελθόντος, οι επενδυτές μπορούν να ελπίζουν ένα πολύ πιο λαμπρό μέλλον με τον S&P 500 να αγγίζει τις 6.000 μονάδες σε 10 χρόνια από σήμερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Μισογεμάτο» βλέπει το «ποτήρι» για τις ευρωπαϊκές τράπεζες η Deutsche Bank

Υψηλά περιθώρια ανόδου για τις ελληνικές τράπεζες από την Axia - Οι άγνωστοι «Χ» για το 2023

«Overweight» για τις ελληνικές μετοχές η Morgan Stanley - Οι 4 κίνδυνοι που ελλοχεύουν

gazzetta
gazzetta reader insider insider