Twitter: Ο Μασκ «κλείδωσε» εκτός γραφείων τους εργαζομένους - Μαζικές παραιτήσεις μετά το τελεσίγραφο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Twitter: Ο Μασκ «κλείδωσε» εκτός γραφείων τους εργαζομένους - Μαζικές παραιτήσεις μετά το τελεσίγραφο
Δεν δόθηκε εξήγηση γιατί. Πάντως οι εργαζόμενοι είχαν έως τις 17/11 να δεχθούν τους νέους σκληρούς όρους εργασίας.

Την απόφαση να κλείσει τα κεντρικά της γραφεία έως την ερχόμενη εβδομάδα ανακοίνωσε στους εργαζόμενους το Twitter, σε μήνυμα που εστάλη στο προσωπικό το οποίο επικαλείται το BBC.

Στο μήνυμα αναφέρεται πως τα γραφεία θα ανοίξουν εκ νέου την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου. Η εταιρεία δεν ανέφερε γιατί προέβη σε αυτή την κίνηση. Η ανακοίνωση έπεται δημοσιευμάτων πως μεγάλος αριθμός εργαζομένων υπέβαλαν την παραίτηση τους σε συνέχεια των νέων σκληρών απαιτήσεων για τον τρόπο και το ωράριο εργασίας του προσωπικού από το αφεντικό Έλον Μασκ, μετά την εξαγορά της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, στο σημερινό μήνυμα προς τους εργαζομένους αναφέρονται τα εξής: «Γεια, με άμεση ισχύ, κλείνουμε τα κτήρια των γραφείων μας και όλες οι άδειες εισόδου μέσω των badge αναστέλλονται. Τα γραφεία θα ανοίξουν εκ νέου, τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου. Σας ευχαριστούμε για την ευελιξία σας. Σας παρακαλούμε να συνεχίσετε να συμμορφώνεστε με την εταιρική πολιτική με το να μην συζητάτε εμπιστευτικές εταιρικές πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τον Τύπο ή οπουδήποτε αλλού. Ανυπομονούμε να εργαστούμε μαζί σας για το συναρπαστικό μέλλον του Twitter».

Το BBC ανέφερε πως το Twitter δεν απάντησε στο αίτημα του βρετανικού μέσου για σχόλιασμο της είδησης.

Οι αποχωρήσεις περιλαμβάνουν πολλούς μηχανικούς που είναι υπεύθυνοι για την επιδιόρθωση σφαλμάτων, κάτι που εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη σταθερότητα της πλατφόρμας και προκαλεί συζητήσεις μεταξύ των ανώτερων στελεχών για το ποιοι από όσους αποχώρησαν πρέπει να επιστρέψουν, ανέφεραν νυν και πρώην υπάλληλοι, σύμφωνα με τον Guardian.

Υπενθυμίζεται πως ο Μασκ έστειλε τελεσίγραφο αυτή την εβδομάδα στο προσωπικό όπου απαιτούσε να δουλέψουν «πολλές ώρες σε υψηλή ένταση» ή θα απολυθούν με αποζημιώση τριών μηνών, απαιτώντας να υποστηρίξουν το όραμα του για το Twitter 2.0. Όσοι συμφωνούσαν είχαν διορία έως τις 17 Νοεμβρίου να υπογράψουν τη νέα δέσμευση περί εργασίας.

Το email Μασκ

Ακολουθεί το πλήρες email που έστειλε ο Έλον Μασκ στους υπαλλήλους του Twitter την Τετάρτη:

«Στο μέλλον, για να δημιουργήσουμε ένα πρωτοποριακό Twitter 2.0 και να πετύχουμε σε έναν όλο και πιο ανταγωνιστικό κόσμο, θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά σκληροπυρηνικοί. Αυτό θα σημαίνει να δουλεύεις πολλές ώρες σε υψηλή ένταση. Μόνο εξαιρετικές επιδόσεις θα συνιστούν βαθμό επιτυχίας. Το Twitter θα είναι επίσης πολύ πιο προσανατολισμένο στη μηχανική. Το management σχεδιασμού και προϊόντος θα εξακολουθήσει να είναι πολύ σημαντικά και να αναφέρονται σε εμένα, αλλά αυτοί που γράφουν εξαιρετικό κώδικα θα αποτελούν την πλειοψηφία της ομάδας μας και θα έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή. Στην καρδιά του, το Twitter είναι μια εταιρεία λογισμικού και servers, οπότε νομίζω ότι αυτό είναι λογικό. Εάν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να γίνετε μέλος του νέου Twitter, κάντε κλικ στο ναι στον παρακάτω σύνδεσμο: [σ.σ.: Ο σύνδεσμος έχει αφαιρεθεί]. Όποιος δεν το έχει κάνει μέχρι τις 17:00 ET αύριο (Πέμπτη) θα λάβει τρεις μήνες αποζημίωση. Όποια απόφαση κι αν πάρετε, σας ευχαριστούμε για τις προσπάθειές σας να κάνετε το Twitter επιτυχημένο. Έλον».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Twitter: «Έκρηξη δραστηριότητας» απαιτεί ο Μασκ - Παραμένει επικεφαλής ως την «αναδιοργάνωση»

«Ελαττωματική» η ιδέα του Έλον Μασκ για πιστοποίηση των χρηστών του Twitter, λέει η Βεστάγκερ

Ο Έλον Μασκ τιμωρεί δημόσια μηχανικούς που τον επιπλήττουν online

gazzetta
gazzetta reader insider insider