Amazon: Για πρώτη φορά από το 2020 ξεκινά την ημέρα με αξία κεφαλαιοποίησης της κάτω από 1 τρισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Amazon: Για πρώτη φορά από το 2020 ξεκινά την ημέρα με αξία κεφαλαιοποίησης της κάτω από 1 τρισ. δολάρια
Οι μετοχές της Amazon έχουν υποχωρήσει 19,74% κατά τις πέντε τελευταίες συνεδριάσεις.

Για πρώτη φορά σε περισσότερα από δύο χρόνια η αξία κεφαλαιοποίησης της Amazon «έπεσε» κάτω από το 1 τρισ. δολάρια, «χτυπημένη» από τις ραγδαίες απώλειες στη μετοχή της.

Ο τίτλος του κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου έχασε 5,5% στη συνεδρίαση της Τρίτης, ολοκληρώνοντας με χρηματιστηριακή αξία 987 δισ. δολαρίων. Αυτή ήταν η πρώτη φορά από τις 6 Απριλίου 2020 που η Amazon έκλεισε κάτω από το όριο του ενός τρισ. σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones.

Οι μετοχές της Amazon έχουν υποχωρήσει 19,74% κατά τις πέντε τελευταίες συνεδριάσεις. Αυτή η πενθήμερη πτώση ήταν η χειρότερη απώλεια πέντε ημερών για την Amazon από τη βουτιά της κατά 22,03% την περίοδο που έληξε στις 20 Νοεμβρίου 2008.

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει δεχθεί πρόσφατες πιέσεις αφού η τελευταία έκθεση αποτελεσμάτων της εταιρείας τόνισε μια επιβράδυνση στην αύξηση των εσόδων του AWS από το cloud-computing. Επιπλέον, η Amazon απογοήτευσε με το guidance που παρείχε για το εορταστικό τρίμηνο.

Ανάμεσα στις εταιρείες αξίας άνω των 200 δισ. δολαρίων, η Amazon είναι αυτή τη στιγμή πιο κοντά στο να δει τη μετοχή της να φτάνει στο χαμηλό της εποχής της πανδημίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η αξία της Amazon κάτω από το 1 τρισ. δολάρια, πρώτη φορά από το 2020

gazzetta
gazzetta reader insider insider