Mobileye: Στα 17 δισ. δολάρια η αποτίμηση της εταιρείας μετά την IPO

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Mobileye: Στα 17 δισ. δολάρια η αποτίμηση της εταιρείας μετά την IPO
Από τα 21 δολάρια θα ξεκινήσει την διαπραγμάτευσή της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης η μετοχή της Mobileye, με τον βραχίονα αυτόνομης οδήγησης της Intel να καταφέρνει να συγκεντρώσει  861 εκατ. δολάρια μέσω της πώλησης 41 εκατ. μετοχές κατά την αρχική δημόσια προσφορά (ΙPO) που πραγματοποίησε την Τρίτη.

Από τα 21 δολάρια θα ξεκινήσει την διαπραγμάτευσή της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης η μετοχή της Mobileye, με τον βραχίονα αυτόνομης οδήγησης της Intel να καταφέρνει να συγκεντρώσει 861 εκατ. δολάρια μέσω της πώλησης 41 εκατ. μετοχών κατά την αρχική δημόσια προσφορά (ΙPO) που πραγματοποίησε την Τρίτη.

Πλέον, η εταιρεία αποτιμάται στα 17 δισ. δολάρια, υψηλότερα από το ποσό που πλήρωσε η Intel το 2017 για την απόκτηση της εταιρείας, αρκετά χαμηλότερα ωστόσο από τον εξαιρετικά φιλόδοξο στόχο που είχε τεθεί αρχικά από τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό.

Παράλληλα, τα 21 δολάρια/μετοχή είναι υψηλότερα από το εύρος των 18-20 δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές, δίνοντας «ανάσα» στην αγορά, η οποία είδε τις IPO του 2022 να μην ξεπερνούν τα 7,4 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Barclays: Υψηλότερα των προσδοκιών τα προ φόρων κέρδη το τρίτο τρίμηνο

Alphabet: Αύξηση κερδών το γ' τρίμηνο - Πολύ χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider