Renault: Στην τελική ευθεία οι συζητήσεις με τη Nissan για αναπροσαρμογή της «συμμαχίας»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Renault: Στην τελική ευθεία οι συζητήσεις με τη Nissan για αναπροσαρμογή της «συμμαχίας»
Renault Nissan
Στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων για την μείωση του μεριδίου που κατέχει στην Nissan βρίσκεται η Renault SΑ, καθώς η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία εξετάζει το ενδεχόμενο αναμόρφωσης της συνεργασίας που διατηρεί επί σχεδόν δύο δεκαετίες με την ιαπωνική εταιρεία.

Στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων για την μείωση του μεριδίου που κατέχει στην Nissan βρίσκεται η Renault SΑ, καθώς η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία εξετάζει το ενδεχόμενο αναμόρφωσης της συνεργασίας που διατηρεί επί σχεδόν δύο δεκαετίες με την ιαπωνική εταιρεία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg, μία επικαιροποίηση της συμφωνίας μεταξύ Nissan και Renault θα επιτρέψει στη γαλλική εταιρεία να προχωρήσει στην διάσπαση των δραστηριοτήτων της, κίνηση που αποσκοπεί στην περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου των ηλεκτρικών οχημάτων.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι δύο εταιρείες αναμένεται να υπογράψουν από κοινού μία μη δεσμευτική συμφωνία που θα καθορίζει τους όρους με τους οποίους θα συνεχιστεί η συμμαχία των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών, ενώ πηγή με γνώση των εξελίξεων που ζήτησε να μην κατονομαστεί, ανέφερε στο Bloomberg πως για την οριστικοποίηση της συμφωνίας απομένουν μόνο μερικές λεπτομέρειες.

Οι τελικές ανακοινώσεις αναμένονται στα μέσα Νοεμβρίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η Renault εκτιμάται πως θα μειώσει το ποσοστό που κατέχει στη Nissan από το 43% στο 15%. Σε αντάλλαγμα η Nissan θα επενδύσει 500 έως 750 εκατ. δολάρια για να αποκτήσει μερίδιο ύψους περίπου 15% στη νέα επιχείρηση ηλεκτρικών οχημάτων της Renault, που θα φέρει την ονομασία Ampere.

Σημειώνεται τέλος, πως το 2021 η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία πούλησε συνολικά 4 εκατ. οχήματα, ενώ στο προηγούμενο έτος η Renault πούλησε 2,7 εκατ. οχήματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Nissan αποχωρεί από τη Ρωσία με «προίκα» ζημιά 100 δισ. γιεν - Πουλά θυγατρική έναντι... ενός ευρώ

Ανέκαμψαν για δεύτερο μήνα οι πωλήσεις οχημάτων στην Ευρώπη - Αύξηση 7,9% τον Σεπτέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider