Twitter: Εξετάζει τις πολιτικές σχετικά με τις μόνιμες απαγορεύσεις χρηστών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Twitter: Εξετάζει τις πολιτικές σχετικά με τις μόνιμες απαγορεύσεις χρηστών
Το Twitter διερευνά εάν υπάρχουν άλλα εργαλεία ελέγχου για το περιεχόμενο που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν την απαγόρευση, που αποτελεί την αυστηρότερη ποινή για παραβίαση κανόνων.

Την πολιτική σχετικά με τη μόνιμη απαγόρευση χρηστών εξετάζει η Twitter, εναρμονίζοντας πιθανώς την εποπτεία του περιεχομένου με το όραμα του Έλον Μασκ για την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, το Twitter διερευνά εάν υπάρχουν άλλα εργαλεία ελέγχου για το περιεχόμενο που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν την απαγόρευση, που αποτελεί την αυστηρότερη ποινή για παραβίαση κανόνων, ανέφεραν οι FT, επικαλούμενοι πολλά άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση.

Τον Μάιο, λίγο μετά τη συμφωνία των 44 δισ. δολαρίων για την αγορά του Twitter, ο Μασκ είχε υποσχεθεί αλλαγές στις πρακτικές ελέγχου περιεχομένου της πλατφόρμας.

Το δημοσίευμα των FT επισημαίνει ότι οποιαδήποτε αλλαγή πολιτικής είναι απίθανο να ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή του Τραμπ στην πλατφόρμα, καθώς το Twitter δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να αντιστρέψει τις απαγορεύσεις που εκδόθηκαν για παραβίαση της πολιτικής κατά της υποκίνησης βίας.

«Οι βασικές αρχές μας - επιλογή, έλεγχος, διαφάνεια, νομιμότητα και δικαιοσύνη - καθοδηγούν τη δουλειά μας εδώ και χρόνια, και καθώς η δημόσια συζήτηση συνεχίζει να εξελίσσεται, η προσέγγισή μας θα εξελίσσεται επίσης», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Καμένα Μαλλιά»: 100 δολάρια για την κολόνια του Έλον Μασκ - Για αγορές και με dogecoin

Allianz: Ο πλούτος των νοικοκυριών παγκοσμίως θα υποχωρήσει 2,3% - Η πρώτη μεγάλη πτώση από το 2008

Intel: Προχωρά σε απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων - Στο τέλος του μήνα οι ανακοινώσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider