Παγκρήτια Τράπεζα: Kατά 35,24% κάλυψαν την ΑΜΚ οι υφιστάμενοι μέτοχοι – Απείχε ο Μιχ. Σάλλας

Νένα Μαλλιάρα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παγκρήτια Τράπεζα: Kατά 35,24% κάλυψαν την ΑΜΚ οι υφιστάμενοι μέτοχοι – Απείχε ο Μιχ. Σάλλας
Όπως αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας που συνεδρίασε σήμερα.

Στις 27 Οκτωβρίου, δηλαδή στην καταληκτική προθεσμία του τριμήνου από τον καθορισμό της τιμής διάθεσης των Νέων Μετοχών από το Δ.Σ., θα ολοκληρωθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας, όπως αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας που συνεδρίασε σήμερα.

Σήμερα έληγε η προθεσμία για τις εγγραφές των υφιστάμενων μετόχων και σύμφωνα με προ ολίγου ενημέρωση της Παγκρήτιας προς το επενδυτικό κοινό, τους μετόχους και κάθε ενδιαφερόμενο, η Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου έως του ποσού των 39.483.340 ευρώ με καταβολή μετρητών και έκδοση 78.966.680 νέων, κοινών, ονομαστικών μετοχών, με δικαίωμα ψήφου, ονομαστικής αξίας 0,50 ευρώ η κάθε μία και τιμής διάθεσης 1,25 ευρώ (οι «Νέες Μετοχές») με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, καλύφθηκε κατά ποσοστό 35,24%. Το συνολικό ποσό που καταβλήθηκε ανήλθε σε περίπου 34,78 εκατ. ευρώ μέσω της άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης και προεγγραφής, ποσοστό που αντιστοιχεί περίπου στην έκδοση 27,83 εκατ. Νέων Μετοχών. Υπενθυμίζεται ότι η περίοδος άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης και προεγγραφής ξεκίνησε στις 30 Αυγούστου και έληξε σήμερα.

Νωρίτερα το insider.gr μετέφερε πληροφορίες ότι η ΑΜΚ είχε συγκεντρώσει ποσό που ξεπέρασε τα 33 εκατ. ευρώ, το οποίο καλύφθηκε κυρίως από τις τράπεζες και τον εφοπλιστή Μουνδρέα, «φωτογραφίζοντας» αποχή του Lyktos Group του Μιχάλη Σάλλα, εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες.

Όπως ανακοινώνει η Παγκρήτια Τράπεζα, σύμφωνα με το αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης της αύξησης, όπως αυτό επικαιροποιήθηκε με την από 20.09.2022 απόφαση του Δ.Σ. της Τράπεζας και αναφέρεται στην ενότητα 3.5. του Συμπληρώματος Ενημερωτικού Δελτίου που εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις 30.09.2022, η διάθεση των αδιάθετων Νέων Μετοχών σε ειδικούς επενδυτές ή/και σε λοιπούς μη ειδικούς επενδυτές, με όριο ελάχιστης συμμετοχής (για τους μη ειδικούς επενδυτές) την απόκτηση αδιάθετων Νέων Μετοχών αξίας τουλάχιστον 100.000 ευρώ ανά επενδυτή, επρόκειτο να διενεργηθεί κατά το διήμερο 12 και 13 Οκτωβρίου 2022.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, βασιζόμενο στο γεγονός ότι η Τράπεζα βρίσκεται σε συζητήσεις με επενδυτές που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση Νέων Μετοχών, οι οποίες δεν αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του πιο πάνω διημέρου, αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρίαση να παρατείνει την περίοδο διάθεσης των αδιάθετων Νέων Μετοχών έως τη λήξη της προθεσμίας κάλυψης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, δηλαδή στις 27.10.2022.

Κατόπιν αυτού, το αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης της αύξησης έχει ως εξής:

  • 11.10.2022 Λήξη περιόδου εγγραφών, άσκησης δικαιωμάτων προτίμησης και προεγγραφής και μεταβίβασης αυτών
  • 27.10.2022 Διάθεση τυχόν Αδιάθετων Μετοχών
  • 1.11.2022 Πιστοποίηση της καταβολής της Αύξησης με έκθεση ορκωτού ελεγκτή λογιστή ή ελεγκτικής εταιρείας και επιβεβαίωση από το Δ.Σ. της Τράπεζας
  • 2.11.2022 Ανακοίνωση για την κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και την κατανομή των Μετοχών

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider