Tesla: Τον Δεκέμβριο οι παραδόσεις των πρώτων ηλεκτρικών φορτηγών Semi στην Pepsi

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla: Τον Δεκέμβριο οι παραδόσεις των πρώτων ηλεκτρικών φορτηγών Semi στην Pepsi
Ο Έλον Ο Μασκ υποστηρίζει πως τα Semi μπορούν να διανύσουν μια απόσταση 805 χλμ με μια φόρτιση

Η Tesla ξεκινά την παραγωγή των ηλεκτροκίνητων φορτηγών Semi για την Pepsi και οι πρώτες παραδόσεις οχημάτων στην PepsiCo να αναμένεται να αρχίσουν την 1η Δεκεμβρίου, ανέφερε ο ιδιοκτήτης της αυτοκινητοβιομηχανίας, Έλον Μασκ, με ανάρτηση του στο Twitter.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου είχε αποκαλύψει το πρωτότυπο του ηλεκτρικού φορτηγού το 2017, λέγοντα πως η έκδοση Class 8 του Semi θα μπει στην παραγωγή το 2019, μετέδωσε το Reuters.

Η PepsiCo τότε είχα παραγγείλει 100 Semi, στο πλαίσιο μείωσης της χρήσης των ορυκτών καυσίμων και της μετάβασης της εταιρείας στην πράσινη ενέργεια.

Ωστόσο, το χρονοδιάγραμμα πήγε πίσω αρκετές φορές, με τον ίδιο να υποστηρίζει μετά πως η παραγωγή θα ξεκινήσει το 2023. Ωστόσο, τον Αύγουστο ανακοίνωσε την έναρξη της παραγωγής των φορτηγών.

Ο Μασκ υποστηρίζει πως τα Semi μπορούν να διανύσουν μια απόσταση 805 χλμ με μια φόρτιση. Δεν έχει γίνει σαφές ο αριθμός των φορτηγών που πρόκειται να παράξει η Tesla.

Το Semi αναμένεται να κοστίσει 180.000 δολάρια, αλλά θα εκτιμάται πως θα μπορεί να ωφεληθεί από το πρόγραμμα ενίσχυσης 40.000 δολαρίων με βάση τον σχετικό νόμο για τις επιδοτήσεις ηλεκτρικών οχημάτων που ψηφίστηκε από τη Γερουσία των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εξαγορά Twitter: Έως 28/10 η διορία στον Μασκ για να αποφύγει τη δίκη

gazzetta
gazzetta reader insider insider