Reuters: Δύο μεγάλοι χρηματοδότες «εγκατέλειψαν» τον Μασκ για την εξαγορά της Twitter

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Reuters: Δύο μεγάλοι χρηματοδότες «εγκατέλειψαν» τον Μασκ για την εξαγορά της Twitter
Τα δύο fund και άλλοι επενδυτές ήταν σε συζητήσεις με τον Μασκ για τη χρηματοδότηση της συμφωνίας με 1 δισ. δολάρια.

Τα επενδυτικά fund Αpollo Global Management και Sixth Street Partners απέσυραν το ενδιαφέρον τους για χρηματοδότηση της πρότασης του Έλον Μασκ σχετικά με την εξαγορά της Twitter, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Το δημοσίευμα έρχεται καθώς από την Τρίτη ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου έχει επαναφέρει την πρόταση του για εξαγορά του αμερικανικού τεχνολογικού ομίλου, μετά από την αρχική συμφωνία στην οποία είχαν καταλήξει οι δύο πλευρές έναντι 44 δισ. δολαρίων, από την οποία ο Μασκ είχε μετά υπαναχωρήσει για να την επαναφέρει προς τη διοίκηση της Twitter προ δύο ημερών.

Τα δύο fund και άλλοι επενδυτές ήταν σε συζητήσεις με τον Μασκ για τη χρηματοδότηση της συμφωνίας με 1 δισ. δολάρια. Το ενδιαφέρον για τη χρηματοδότηση του deal «στράβωσε» τον Ιούλιο, όταν ο Μασκ είχα αποσύρει το ενδιαφέρον του τότε για το deal, κατηγορώντας την Twitter για το ότι δεν παρέχει αρκετά στοιχεία για τα fake accounts στην πλατφόρμα της εταιρείας.

Η Twitter και ο Μασκ δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα σε ένα αίτημα σχολιασμού, ενώ η Apollo και η Sixth Street αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Σε αναζήτηση επενδυτών

Σύμφωνα με το Reuters, πλέον ο Μασκ αναμένεται να μαζέψει ο ίδιος ένα μεγάλο μέρος των 44 δισ. δολαρίων που έχει προτείνει για την εξαγορά της Twitter, μέσω των χρημάτων που έχει λάβει από την πώληση των μετοχών της Tesla, στην οποία είναι ο επικεφαλής, αλλά και με χρήματα από επενδυτές με τους οποίους συνεργάζεται, όπως και με κεφάλαια από τραπεζική χρηματοδότηση.

Η αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος του Μασκ για την Twitter δεν θα μπορούσε να έχει έρθει σε χειρότερη στιγμή σε όρους τραπεζικού δανεισμού, με το χρηματοπιστωτικό σύστημα να δοκιμάζεται από την αβεβαιότητα που επικρατεί στην παγκόσμια οικονομία το τελευταίο χρονικό διάστημα.

«Πάγωμα» στη δίκη

Παράλληλα, σύμφωνα με το Reuters, έγινε γνωστό ότι ο Μασκ και η Twitter συμφώνησαν στην αναβολή της σημερινής κατάθεσης του στη δίκη που ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει σε δικαστήριο του Ντέλαγουερ, χωρίς να προσδιοριστεί νέος χρόνος για την πραγματοποίησή της, όπως δήλωσε μία πηγή που έχει λάβει γνώση για την υπόθεση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider