Carl Icahn: «Έβγαλε» πάνω από 250 εκατ. δολάρια από το ράλι της Twitter, σύμφωνα με τη WSJ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Carl Icahn: «Έβγαλε» πάνω από 250 εκατ. δολάρια από το ράλι της Twitter, σύμφωνα με τη WSJ
Ο Icahn πλήρωσε περίπου στα επίπεδα των 30 δολαρίων ανά μετοχή για το μερίδιο του, σύμφωνα με τις πηγές των WSJ. 

Σημαντικά κερδισμένος βγήκε ο Carl Icahn μετά από την πρόταση του Έλον Μασκ να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της εξαγοράς του Twitter, καθώς ο ακτιβιστής επενδυτής είχε συγκεντρώσει μερίδιο στην εταιρεία αξίας άνω των 500 εκατ. δολαρίων τους τελευταίους μήνες και αποκόμισε μεγάλα κέρδη την Τρίτη από το ράλι της μετοχής, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Οι μετοχές της Twitter «εκτινάχθηκαν» περισσότερο από 22% και έκλεισαν στα 52 δολάρια την Τρίτη, αφότου έγινε γνωστό ότι ο Μασκ σκοπεύει να προχωρήσει στην προσφορά του Απριλίου των 44 δισ. δολαρίων για να εξαγοράσει την εταιρεία, σηματοδοτώντας το τέλος μιας νομικής μάχης που θα μπορούσε να τον είχε αναγκάσει να πληρώσει.

Ο Icahn πλήρωσε περίπου στα επίπεδα των 30 δολαρίων ανά μετοχή για το μερίδιο του, σύμφωνα με τις πηγές των WSJ. Το εκτιμώμενο κέρδος για την Icahn Enterprises θα μπορούσε να ξεπερνά τα 250 εκατομμύρια δολάρια, προσθέτουν.

Ο Icahn έκανε την επένδυση πιστεύοντας ότι ο επικεφαλής της Tesla δεν θα περνούσε τελικά από μια δοκιμασία που φαινόταν πιθανό να χάσει, ενώ θεωρούσε επίσης ότι η μετοχή αξίζει κοντά στα μέσα του εύρους των 30 δολαρίων μακροπρόθεσμα.

Άλλοι επενδυτές, μεταξύ των οποίων η Shaw Group και η Third Point, στοιχημάτισαν επίσης σε μετοχές του Twitter τους τελευταίους μήνες και θα μπορούσαν επίσης να αποκομίσουν σημαντικά κέρδη, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wall Street: Στις +800 μονάδες... σταμάτησε το ράλι του Dow Jones - Κέρδη άνω του 22% για την Twitter λόγω του Μασκ

Twitter: Επίσημα το νέο αίτημα του Μασκ για την εξαγορά των 44 δισ. δολαρίων

Twitter: Ο Μασκ προτείνει την ολοκλήρωση της εξαγοράς, ύψους 44 δισ. δολαρίων - Ραγδαία κέρδη για την μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider