Ρωσία: Πρόστιμο στην TikTok για «ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδα»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Πρόστιμο στην TikTok για «ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδα»
Η Ρωσία επέβαλε πρόστιμα 68.000 δολάρια στο Twitch της Amazon και 51.000 δολάρια στο TikTok.

Η Μόσχα επέβαλε πρόστιμο την Τρίτη στην TikTok επειδή δεν διέγραψε περιεχόμενο που παραβιάζει τους ρωσικούς νόμους για την «ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδας».

Παράλληλα, στο ρωσικό στόχαστρο βρέθηκε και η πλατφόρμα streaming, Twitch που φιλοξένησε συνέντευξη με έναν Ουκρανό, ο οποίος σύμφωνα με την Μόσχα διέδιδε «ψευδείς πληροφορίες».

Στην TikTok, που ανήκει στην εταιρεία πληροφορικής ByteDance με έδρα το Πεκίνο, επιβλήθηκε πρόστιμο 51.000 δολαρίων καθώς η εταιρεία στην πλατφόρμα της προωθούσε «μη παραδοσιακές αξίες, LGBTQ, φεμινισμό και διαστρεβλωμένη αναπαράσταση των παραδοσιακών σεξουαλικών αξιών».

Από την πλευρά της, στην Twitch, που ανήκει στην Amazon επιβλήθηκε πρόστιμο 68.000 δολαρίων καθώς φιλοξενούσε μια συνέντευξη με τον Ολεξέι Αστερόβιτς, σύμβουλο του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η Ρωσία ψήφισε νόμο στις αρχές Μαρτίου, αμέσως μετά την αποστολή δεκάδων χιλιάδων στρατευμάτων στην Ουκρανία, που απαγορεύει την «απαξίωση» των ενόπλων δυνάμεων, με ποινή κάθειρξης έως και 15 ετών. Οι ξένες εταιρείες τεχνολογίας έχουν προειδοποιηθεί να μην παραβιάσουν αυτόν τον νόμο.

Όπως επισημαίνει το Reuters, η Μόσχα εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκτείνει τον υφιστάμενο νόμο της «gay προπαγάνδας», που ψηφίστηκε το 2013, ο οποίος απαγορεύει σε οποιοδήποτε πρόσωπο ή οντότητα «να προωθεί ομοφυλοφιλικές σχέσεις στα παιδιά». Οι Ρώσοι νομοθέτες υποστήριξαν ότι ο νόμος πρέπει να επεκταθεί ώστε να συμπεριλάβει και ενήλικες αλλά και να αυξηθούν τα πρόστιμα για την έκθεση ανηλίκων σε «ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδα».

Οι ρωσικές αρχές ισχυρίζονται ότι υπερασπίζονται την ηθική απέναντι στις «αντιρωσικές φιλελεύθερες αξίες που προωθούνται από τη Δύση», αλλά ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε ότι ο νόμος έχει εφαρμοστεί για να εκφοβίσει τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα της Ρωσίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: «Ναι» και από την Άνω Βουλή στην προσάρτηση των ουκρανικών εδαφών - Καταδικάζει η ΕΕ

Κέρδη για τα crypto - Σχεδόν 4% πάνω το Bitcoin

Ιταλία: Η οικονομική αστυνομία κατέσχεσε περιουσιακά στοιχεία δύο Ρώσων ολιγαρχών

gazzetta
gazzetta reader insider insider