«Δεν χρειάζεται η δικαιοσύνη μερικές εβδομάδες για να το εξετάσει;»: Νέο επεισόδιο στη διαμάχη Twitter - Μασκ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Δεν χρειάζεται η δικαιοσύνη μερικές εβδομάδες για να το εξετάσει;»: Νέο επεισόδιο στη διαμάχη Twitter - Μασκ
Το Twitter και ο Μασκ έχουν εξαπολύσει εκατέρωθεν αγωγές. Η εταιρεία ζήτησε από την πρόεδρο του δικαστηρίου του Ντέλαουερ να διατάξει τον Μασκ να αγοράσει την εταιρεία για τα 54,20 δολάρια ανά μετοχή που συμφώνησε τον Απρίλιο.

Ο Έλον Μασκ και η δίκη για το «ναυάγιο» στην εξαγορά του Twitter, μία συμφωνία ύψους 44 δισ. δολ. θα καθυστερήσει αρκετές εβδομάδες ώστε ο ιδιοκτήτης της Tesla να διερευνήσει τους ισχυρισμούς ενός πληροφοριοδότη σχετικά με την ασφάλεια στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Oι ισχυρισμοί του Πέιτερ Ζάτκο, πασίγνωστου πρώην χάκερ με το προσωνύμιο «Mudge» που εργαζόταν για το Twitter για «γκρίζα σημεία» και συνειδητή απόκρυψη των «τρωτών» σημείων της πλατφόρμας από πλευράς του δημοφιλούς μέσου, έδωσαν στον Μασκ την ευκαιρία να «ξεφύγει» από τη συμφωνία χωρίς να πληρώσει τη ρήτρα ύψους ενός δισ.

«Δεν χρειάζεται η δικαιοσύνη μερικές εβδομάδες για να το εξετάσει αυτό;» διερωτήθηκε ο δικηγόρος του Μασκ, Άλεξ Σπίρο, σε μια ακρόαση στο Ντέλαουερ.

ο Twitter απέρριψε τους ισχυρισμούς του Ζάτκο ως «ψευδολογία» και ο δικηγόρος της αμερικανικής εταιρείας κατηγόρησε τον Μασκ ότι εκμεταλλεύεται τους ισχυρισμούς του πληροφοριοδότη για να δημιουργήσει σύγχυση γύρω από το γεγονός ότι έσπευσε να αγοράσει την εταιρεία χωρίς να εκτιμήσει τους κινδύνους.

«Ο κ. Μασκ κατηγορεί το Twitter για τη δική του αποτυχία να κάνει τη συνήθη δέουσα έρευνα», δήλωσε ο Γουίλιαμ Σάβιτ, δικηγόρος του Twitter.

Μάλιστα, προέτρεψε τη δικαστή, που έχει αναλάβει την υπόθεση, να μην επιτρέψει στον μεγιστάνα να συμπεριλάβει τους ισχυρισμούς του Ζατκο στην αγωγή του, αλλά είπε ότι εάν του επιτραπεί να το κάνει, η δίκη θα πρέπει ξεκινήσει στις 17 Οκτωβρίου, όπως είχε προγραμματιστεί.

Ο Σάβιτ διάβασε στη διάρκεια της ακρόασης για το αίτημα του Μασκ, ένα μήνυμα που έστειλε σε έναν τραπεζίτη στις αρχές Μαΐου ο δισεκατομμυριούχος στο οποίο έλεγε: «Δεν έχει νόημα να αγοράσουμε το Twitter αν οδεύουμε στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο». Ο Σάβιτ είπε ότι ήταν απόδειξη ότι ο Μασκ αναζητά οποιαδήποτε διέξοδο από τη συμφωνία και οι αρχικοί του ισχυρισμοί για μποτς και ψεύτικους λογαριασμούς ήταν απλώς ένα πρόσχημα για να τερματίσει τη συμφωνία.

Οι αξία των μετοχών του Twitter «έκλεισαν» σήμερα στα 38,65 δολάρια ανά μετοχή, σημειώνοντας μικρή άνοδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Tesla: O Μασκ μπορεί να ανακοινώσει σχέδιο για ένα νέο εργοστάσιο μέσα στο 2022

Η Tesla έχει κατασκευάσει πάνω από 3 εκατομμύρια οχήματα, λέει ο Έλον Μασκ

Υπουργεία Παιδείας και Υγείας: Δεκτή η εισήγηση των ειδικών - Προαιρετικές οι μάσκες στα σχολεία

gazzetta
gazzetta reader insider insider