ΟΛΘ: Επεκτείνει τις συνδυασμένες μεταφορές στη Νις της Σερβίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΟΛΘ: Επεκτείνει τις συνδυασμένες μεταφορές στη Νις της Σερβίας
Το πρώτο block-train που μετέφερε εμπορευματοκιβώτια της CMA CGM S.A., γαλλικής εταιρείας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, αναχώρησε από τον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων της ΟΛΘ Α.Ε. το πρωί της Τετάρτης.

Μια νέα τακτική υπηρεσία με τρένα μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μεταξύ Θεσσαλονίκης και Νις, Σερβία, εγκαινίασε η ΟΛΘ Α.Ε.

Το πρώτο block-train που μετέφερε εμπορευματοκιβώτια της CMA CGM S.A., γαλλικής εταιρείας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, αναχώρησε από τον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων της ΟΛΘ Α.Ε. το πρωί της Τετάρτης, 17 Αυγούστου και έφτασε στον τερματικό σταθμό Mbox στη Νις την ίδια ημέρα με χρόνο διέλευσης μόλις 16 ωρών.

Η υπηρεσία κατέστη δυνατή ως αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της ΟΛΘ Α.Ε. και των σιδηροδρομικών εταιρειών Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας- Σερβίας, ήτοι της Hellenic Train S.A., της MZ Transport A.D., της Kombinovani Prevoz D.O.O. αντίστοιχα και άλλων 9 ιδιωτικών και δημόσιων φορέων.

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε., Θάνος Λιάγκος, δήλωσε ότι «η ΟΛΘ Α.Ε. υλοποιεί με συνέπεια την αναπτυξιακή στρατηγική και το επενδυτικό της σχέδιο με έμφαση στην αναβάθμιση των υποδομών και του εξοπλισμού του Λιμένα, και παράλληλα στη βελτίωση της σιδηροδρομικής σύνδεσης του Λιμένα Θεσσαλονίκης με τις συνορεύουσες χώρες. Η ΟΛΘ Α.Ε. μετεξελίσσεται σε λιμάνι διεθνούς σημασίας, ικανό να δέχεται απευθείας προσεγγίσεις πλοίων κύριων γραμμών που συνδέουν τη Νοτιοανατολική, Κεντρική, Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια με τον υπόλοιπο κόσμο, προσφέροντας προστιθέμενη αξία και ευκαιρίες ανάπτυξης σε όλους τους εταίρους μας».

Από τον Σεπτέμβριο του 2022 τα τρένα θα αναχωρούν τόσο από τη Θεσσαλονίκη όσο και από τη Νις κάθε εβδομάδα, Τετάρτη και Σάββατο με άφιξη την ίδια ημέρα στον αντίστοιχο προορισμό τους. Η ΟΛΘ Α.Ε. είναι έτοιμη να αυξήσει τη συχνότητα των δρομολογίων εξυπηρετώντας τη ζήτηση των συνεργατών μας στη δυναμικά αναπτυσσόμενη Σερβία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΟΛΘ: O Αθανάσιος Λιάγκος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος

Αποτυχία συμφωνίας στις συζητήσεις της Σερβίας με το Κόσοβο

gazzetta
gazzetta reader insider insider