Η SEC ζητά εξηγήσεις από τον Μασκ για το «ναυάγιο» στην εξαγορά της Twitter

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η SEC ζητά εξηγήσεις από τον Μασκ για το «ναυάγιο» στην εξαγορά της Twitter
Υπενθυμίζεται πως η Twitter έχει καταθέση αγωγή κατά του επικεφαλής της Tesla και της SpaceX.

Η επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) έστειλε επιστολή στον επικεφαλής της Tesla και της SpaceX, Έλον Μασκ, ζητώντας του διευκρινήσεις για την απόφαση του να αποχωρήσει από τη συμφωνία εξαγοράς της Twitter, ύψους 44 δισ. δολαρίων.

Όπως μετέδωσε το Reuters, η SEC ζητά από τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου διευκρινήσεις σχετικά με τις αναρτήσεις του στην πλατφόρμα της Twitter όπου γνωστοποιούσε πως δεν θα προχωρήσει στην εξαγορά της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται πως η Twitter έχει καταθέση αγωγή κατά του Μασκ, λέγοντας πως αυτός μετά τη σύναψη μιας δεσμευτικής συμφωνίας συγχώνευσης, τώρα «αρνείται να τηρήσει τις υποχρεώσεις του προς το Twitter και τους μετόχους του επειδή η συμφωνία που υπέγραψε δεν εξυπηρετεί πλέον τα προσωπικά του συμφέροντα».

«Ο Μασκ προφανώς πιστεύει ότι ο ίδιος -σε αντίθεση με τις άλλες πλευρές που υπάγονται στο νόμο περί επιχειρηματικών συμφωνιών του Ντέλαγουερ- είναι ελεύθερος να αλλάξει άποψη, να μετατρέψει σε σκουπίδια την χρηματιστηριακή αξία της εταιρίας, να διαταράξει τη λειτουργία της και να αποχωρήσει», αναφέρεται στο κείμενο της μήνυσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προβλήματα στο Twitter για χιλιάδες χρήστες σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Twitter: Άκυρη και παράνομη η προσπάθεια του Μασκ να ακυρώσει το deal των 44 δισ. δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider