Twitter κατά Μασκ: Μήνυση για να επιβάλει την αρχική συμφωνία συγχώνευσης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Twitter κατά Μασκ: Μήνυση για να επιβάλει την αρχική συμφωνία συγχώνευσης
Η μήνυση που κατατέθηκε την Τρίτη σηματοδοτεί την αρχή μιας παρατεταμένης δικαστικής μάχης.

Mήνυση κατά του Έλον Μασκ κατέθεσε το Twitter, έπειτα από την απόφαση του δισεκατομμυριούχου να κάνει πίσω στη συμφωνία για την εξαγορά ύψους 44 δισ. δολαρίων, επικαλούμενος «μία ουσιώδη δυσμενή αλλαγή» που σχετίζεται με την έλλειψη πληροφόρησης σχετικά με τους ψεύτικους λογαριασμούς των χρηστών, αλλά και με μη ακριβείς παρουσιάσεις δεδομένων.

Ξεκινώντας μια δικαστική μάχη, που αναμένεται να είναι παρατεταμένη, το Twitter ανέφερε πως ο Μασκ, μετά τη σύναψη μιας δεσμευτικής συμφωνίας συγχώνευσης, τώρα «αρνείται να τηρήσει τις υποχρεώσεις του προς το Twitter και τους μετόχους του επειδή η συμφωνία που υπέγραψε δεν εξυπηρετεί πλέον τα προσωπικά του συμφέροντα».

«Ο Μασκ προφανώς πιστεύει ότι ο ίδιος -σε αντίθεση με τις άλλες πλευρές που υπάγονται στο νόμο περί επιχειρηματικών συμφωνιών του Ντέλαγουερ- είναι ελεύθερος να αλλάξει άποψη, να μετατρέψει σε σκουπίδια την χρηματιστηριακή αξία της εταιρίας, να διαταράξει τη λειτουργία της και να αποχωρήσει», αναφέρεται στο κείμενο της μήνυσης.

Εχθές, η εταιρεία σε επιστολή της στους δικηγόρους του Μασκ, χαρακτήρισε την προσπάθειά του να τερματίσει τη συμφωνία «άκυρη και παράνομη».

Η έκβαση της διαμάχης είναι απρόβλεπτη, εκτιμούν νομικοί στο CNBC, καθώς μπορεί να περιλαμβάνει τον εξαναγκασμό του Μασκ από το δικαστήριο να ολοκληρώσει τη συμφωνία ή να πληρώσει 1 δισ. δολάρια σε ρήτρα υπαναχώρησης, ή ακόμα και να καταλήξει στην αποχώρηση του Μασκ χωρίς να πληρώσει τίποτα.

Σημειώνεται πως η μετοχή της Twitter έκλεισε χθες στα 34,06 δολάρια, με άνοδο 4,3%, ωστόσο έχει υποχωρήσει σημαντικά από το επίπεδο των 50 δολαρίων, όταν η συμφωνία εξαγοράς εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας, στα τέλη Απριλίου. Παράλληλα, η τιμή των μετοχών της Tesla έχει χάσει 30%, από τότε που ανακοινώθηκε η συμφωνία και έκλεισε χθες, στα 699,21 δολάρια.

Η αντίδραση του Μασκ, στη μήνυση ακολούθησε με ένα tweet.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μασκ: Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «πολύ γέρος» για να είναι ξανά υποψήφιος το 2024

gazzetta
gazzetta reader insider insider