Ναυτιλία: Συγχωνεύονται Frontline και Euronav NV - Πάνω από 4 δισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση της νέας εταιρείας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ναυτιλία: Συγχωνεύονται Frontline και Euronav NV - Πάνω από 4 δισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση της νέας εταιρείας
Ο συνδυασμένος όμιλος θα ονομάζεται Frontline και θα έχει ως έδρα την Κύπρο, ενώ μετά την ολοκλήρωση του deal, η Frontline θα διαθέτει στόλο 68 μεγάλων τάνκερ και 78 μικρότερων δεξαμενόπλοιων.

Σε συμφωνία για την συγχώνευση ήρθαν η νορβηγική Frontline Ltd και η βελγική Euronav NV -δύο εκ των μεγαλύτερων εταιρειών διαχείρισης τάνκερ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο-, επιβεβαιώνοντας την σχετική φημολογία που είχε αναπτυχθεί νωρίτερα μέσα στο έτος.

Όπως έγινε γνωστό από τις δύο εταιρείες διαχείρισης δεξαμενόπλοιων, ο συνδυασμένος όμιλος θα ονομάζεται Frontline και θα έχει ως έδρα την Κύπρο, ενώ θα συνεχίσει να λειτουργεί μία σειρά γραφείων σε Ευρώπη και Ασία, συμπεριλαμβανομένων των γραφείων σε Βέλγιο, Νορβηγία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σιγκαπούρη και Ελλάδα.

Σύμφωνα με το MarketWatch, ποσοστό 55% της νέας εταιρείας θα βρίσκεται στην κατοχή των μετόχων της Euronav και ποσοστό 45% θα ανήκει στους υφιστάμενους μετόχους της Frontline, ενώ από την συγχώνευση αναμένεται πως θα προκύψουν συνέργειες ύψους τουλάχιστον 60 εκατ. δολαρίων σε ετήσια βάση. Η συμφωνία μεταξύ άλλων προβλέπει για κάθε μετοχή της Euronav αντιστοιχούν 1,45 μετοχές της Frontline.

Μετά την ολοκλήρωση του deal, η Frontline θα διαθέτει στόλο 68 μεγάλων τάνκερ και 78 μικρότερων δεξαμενόπλοιων, ενώ με βάση το κλείσιμο των μετοχών την Παρασκευή η κεφαλαιοποίηση του συνδυασμένου ομίλου θα ξεπερνά τα 4 δισ. δολάρια.

Η νέα εταιρεία θα είναι εισηγμένη στο Xρηματιστήριο των Βρυξελλών, στο Χρηματιστήριο του Όσλο αλλά και στην Wall Street, ενώ επικεφαλής θα είναι ο νυν CEO της Euronav, Hugo De Stoop. Από την πλευρά του, ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος της Frontline, Lars H. Barstad, θα ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο του συνδυασμένου ομίλου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Reuters: Την πώληση της Presidio έναντι 4 δισ. δολαρίων εξετάζει η BC Partners

Bitcoin: Πιο κοντά στα 10.000 παρά στα 30.000 δολάρια, δείχνει δημοσκόπηση

gazzetta
gazzetta reader insider insider