Η Sunlight Group συνεχίζει να επεκτείνεται με την εξαγορά του 51% της A. Müller GmbH

Newsroom
Μοιράσου το
Η Sunlight Group συνεχίζει να επεκτείνεται με την εξαγορά του 51% της A. Müller GmbH
Η Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας (Sunlight Group), εταιρεία τεχνολογίας που ειδικεύεται στις ολοκληρωμένες και καινοτόμες λύσεις αποθήκευσης ενέργειας για βιομηχανικές και εκτός δρόμου εφαρμογές, συνεχίζει το δυναμικό πλάνο επέκτασής της με την εξαγορά του 51% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας A. Müller GmbH Industriebatterien-Stromversorgungssysteme (A. Müller GmbH). Η συμφωνία ενισχύει περαιτέρω το δίκτυο πωλήσεων και υπηρεσιών της Sunlight Group, με στόχο να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση στις ευρωπαϊκές αγορές – ειδικά σε ό,τι αφορά τα προϊόντα ιόντων λιθίου.

Η Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας (Sunlight Group), εταιρεία τεχνολογίας που ειδικεύεται στις ολοκληρωμένες και καινοτόμες λύσεις αποθήκευσης ενέργειας για βιομηχανικές και εκτός δρόμου εφαρμογές, συνεχίζει το δυναμικό πλάνο επέκτασής της με την εξαγορά του 51% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας A. Müller GmbH Industriebatterien-Stromversorgungssysteme (A. Müller GmbH). Η συμφωνία ενισχύει περαιτέρω το δίκτυο πωλήσεων και υπηρεσιών της Sunlight Group, με στόχο να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση στις ευρωπαϊκές αγορές – ειδικά σε ό,τι αφορά τα προϊόντα ιόντων λιθίου.

Η A. Müller GmbH διαθέτει πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στο χονδρεμπόριο μπαταριών, συστημάτων τροφοδοσίας, τεχνολογιών φόρτισης και αξεσουάρ. Η μητρική εταιρεία δραστηριοποιείται σε πέντε σημεία στη Γερμανία, ενώ λειτουργεί επίσης γραφεία πωλήσεων και διανομής στην Ολλανδία, τη Δανία, το Λουξεμβούργο και το Ηνωμένο Βασίλειο, απασχολώντας συνολικά περισσότερους από 130 εργαζόμενους. Η A. Müller παρέχει επίσης υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης μπαταριών από εξειδικευμένο προσωπικό, καθώς και αποκομιδής μπαταριών με τρόπο επαγγελματικό και φιλικό στο περιβάλλον.

Σε συνέχεια της έγκρισης της συναλλαγής από την ομοσπονδιακή επιτροπή ανταγωνισμού της Γερμανίας, η εξαγορά του 51% του μετοχικού κεφαλαίου της A. Müller GmbH από τη Sunlight Group ολοκληρώθηκε, δυνάμει της σχετικής συμφωνίας που υπέγραψαν στις 17 Μαΐου του 2022 ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sunlight Group, κ. Λάμπρος Μπίσαλας, και ο ιδιοκτήτης και Διευθύνων Σύμβουλος της Müller Anlagen GmbH & Co. KG (Müller Anlagen), κ. Erik Müller. Η συμφωνία προβλέπει την απόκτηση του 51% της A. Müller GmbH από τη Sunlight, ενώ η Müller Anlagen διατηρεί το 49% της εταιρείας και ο κ. Müller παραμένει στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία, ο κ. Μπίσαλας δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς για την ολοκλήρωση μίας ακόμη σημαντικής συνεργασίας και ενός ακόμη ορόσημου για την υλοποίηση του επενδυτικού μας πλάνου και της προσπάθειας να αναπτύξουμε περαιτέρω τον κλάδο της αποθήκευσης ενέργειας, και να μεγιστοποιήσουμε το παγκόσμιο αποτύπωμα της Sunlight. Σε συνέχεια της παρουσίας μας στις ΗΠΑ και την Ιταλία με εγκαταστάσεις παραγωγής και πωλήσεων, χαιρόμαστε ιδιαίτερα που επισημοποιούμε τη φυσική μας παρουσία στη Γερμανία και τις γειτονικές χώρες, όπου η αγορά μπαταριών –και ειδικά μπαταριών λιθίου– γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη. Επενδύουμε στην τεχνογνωσία της εταιρείας A. Müller GmbH, ενός πολύτιμου και έμπιστου συνεργάτη της Sunlight επί σειρά ετών με εκτεταμένο δίκτυο πωλήσεων, διανομής και εξυπηρέτησης, και βαθιά γνώση της αγοράς. Η συμφωνία αυτή θα ενισχύσει τη δυναμική και το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων μας – ιδίως στις τεχνολογίες λιθίου για τη βιομηχανική ηλεκτροκίνηση, την ηλεκτροκίνηση για οχήματα αναψυχής, και τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας. Συγχαρητήρια στις ομάδες που προετοίμασαν το έδαφος για την υπογραφή αυτής της σημαντικής συμφωνίας».

Από την πλευρά του, ο κ. Müller σημείωσε: «Η συμφωνία αυτή σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τον οργανισμό μας, καθώς ένας από τους βασικούς μας προμηθευτές, η Sunlight Group, γίνεται πλέον ο κύριος μέτοχός μας. Αυτή η στρατηγική σύμπραξη ενισχύει μια ήδη υφιστάμενη και μακροχρόνια συνεργασία. Πρόκειται για αναγνώριση της σπουδαίας δουλειάς της ομάδας μας, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει τις ικανότητες, την αφοσίωση, και την εξειδίκευσή μας στις μπαταρίες για τον κλάδο intralogistics και τη βιομηχανία γενικότερα, την αποθήκευση ενέργειας, και την αυτοκίνηση. Με τη Sunlight Group μοιραζόμαστε τους ίδιους στόχους, αλλά και την από κοινού μας δέσμευση για περαιτέρω ανάπτυξη, με έμφαση στις τεχνολογίες λιθίου. Μπορούμε πλέον να αξιοποιήσουμε την επιπλέον στήριξη της Sunlight για να αυξήσουμε το μερίδιο αγοράς στις χώρες όπου δραστηριοποιούμαστε – είτε άμεσα είτε μέσω θυγατρικών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση αυτής της συμφωνίας και ανυπομονώ για τις μελλοντικές μας δράσεις».

Σε συνέχεια της εξαγοράς της PBM τον Απρίλιο του 2022 και της Technoform στα τέλη του 2021, η Sunlight Group συνεχίζει την υλοποίηση του δυναμικού επιχειρηματικού της πλάνου, ύψους €560 εκατ. Το πενταετές πλάνο (2021-2026) στοχεύει στην επέκταση της παραγωγικής δυναμικής της εταιρείας σε μπαταρίες μολύβδου-οξέος και ιόντων λιθίου και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, καθώς και στην ανάπτυξη της αλυσίδας εφοδιασμού και του δικτύου πωλήσεών της. Για το σκοπό αυτό, η Sunlight προχωρά σε επενδύσεις εκατομμυρίων στις εγκαταστάσεις της σε Ελλάδα και εξωτερικό. Επενδύσεις σε εξοπλισμό, αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής και συναρμολόγησης, Έρευνα & Ανάπτυξη, ανθρώπινο δυναμικό, καθώς και Συγχωνεύσεις & Εξαγορές.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Sunlight Group, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.the-sunlight-group.com

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

07:55

Dimand: Ποιο είναι το χαρτοφυλάκιο των 666 εκατ. ευρώ – Τα deals, τα νέα projects και οι «άμυνες»

07:52

Ξεκινά το Νοέμβριο η Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας- Τι αλλάζει σε παροχές, δωρεάν μεταφορές, επιδόματα

07:46

ΤΧΣ: Η Rothschild σύμβουλος αποεπένδυσης – Μέχρι τέλος του έτους το πλάνο

07:38

Ενέργεια: Η Αθήνα φτιάχνει νέα πρόταση για ευρωπαϊκό μηχανισμό θωράκισης από μελλοντικές κρίσεις - Στη Σύνοδο της Παρασκευής

07:31

Νέος διαγωνισμός για το mega logistics center «Θριάσιο ΙΙ» - Εν αναμονή για τη Βουλή το «Θριάσιο Ι»

07:25

Ρεύμα: «Ψαλίδι» 13,9% στην κατανάλωση νοικοκυριών και επιχειρήσεων λόγω του υψηλού κόστους

07:18

Μας κλέβουν τσίπουρο - Τι είπε ο Καιρίδης στους συμμαθητές - Μια στριπτιτζού που έγινε θεούσα

07:05

Σε αναβρασμό η φαρμακευτική αγορά - Κρίσιμη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας  

07:02

ΤΧΣ: Η Rothschild και το πλάνο αποεπένδυσης - Η δίδυμη υποχώρηση ευρώ - στερλίνας

01:14

ΗΠΑ: Αδιαμφισβήτητη η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου

23:54

Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον 51 οι νεκροί από το ναυάγιο σκάφους - 15 οι αγνοούμενοι

23:43

ΥΠΕΞ Κύπρου: Παράλογοι και γελοίοι οι ισχυρισμοί Ερντογάν ότι η Τουρκία απειλείται από την Ελλάδα

23:36

Γκουτέρες (ΟΗΕ): Η εποχή του πυρηνικού εκβιασμού πρέπει να τελειώσει

23:24

Αύριο η Υπουργική Απόφαση για τους χώρους ανταποδοτικότητας σε Ελληνικό - Αγ. Κοσμά

23:16

Στο «κόκκινο» η Wall Street - Χαμηλό έτους για τον S&P 500

23:05

Αθανασοπούλου: Μέσα στο επόμενο 6μηνο θα ρυθμιστούν μέσω του εξωδικαστικού, χρέη 1 δισ. ευρώ

22:54

Γράφει ιστορία η Porsche – Από την ανώτατη τιμή θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση της μετοχής

22:48

H NASA αποσύρει τον διαστημικό πύραυλο SLS λόγω του τυφώνα Ίαν

22:35

Μακρόν: Έκκληση για συνομιλίες «χωρίς καθυστέρηση» μεταξύ Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν

22:23

Συστάσεις της ΓΓΠΠ προς τους πολίτες ενόψει της επιδείνωσης του καιρού

22:10

ΗΠΑ και ΕΕ αντιδρούν στην υπογραφή νέας συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Σερβίας

21:56

Σε χαμηλά εννέα μηνών το πετρέλαιο - Κάτω από τα 85 δολάρια το Brent

21:45

ΕΕ: Η στήριξη στην Ουκρανία θα συνεχιστεί για όσο διάστημα χρειαστεί

21:36

Δημοσκόπηση ALCΟ: Στο 7,7% η «ψαλίδα» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ και εξακομματική Βουλή

21:23

Γερμανία: Δημοσκοπική άνοδος για το AfD - Εντείνεται η δυσαρέσκεια για τον Χάμπεκ

21:12

Σε νέα χαμηλά 2,5 ετών ο χρυσός

21:01

Μπόστιτς (Fed): Τα γεγονότα στη Βρετανία ίσως αυξήσουν την οικονομική πίεση σε Ευρώπη και ΗΠΑ

20:50

Ιράν: Πάνω από 76 οι νεκροί στις διαδηλώσεις για τον θάνατο της Μάχσα Αμινί

20:41

Παπαθανάσης: Η κυβέρνηση βοηθά τις επιχειρήσεις να επενδύουν σε ένα υγιές περιβάλλον

20:36

Χωρίς τηλεοπτική κάλυψη η δίκη Δ. Παπαγγελόπουλου και Ελ. Τουλουπάκη