Η Κίνα εξετάζει την αναβίωση της IPO της Ant του Τζακ Μα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Κίνα εξετάζει την αναβίωση της IPO της Ant του Τζακ Μα
Συζητήσεις σε πρώιμο στάδιο ξεκίνησαν οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές, για το ενδεχόμενο αναβίωσης της αρχικής δημόσιας προσφοράς (IPO) της Ant Group.

Συζητήσεις σε πρώιμο στάδιο ξεκίνησαν οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές, για το ενδεχόμενο αναβίωσης της αρχικής δημόσιας προσφοράς (IPO) της Ant Group, που ελέγχεται από τον δισεκατομμυριούχο Τζακ Μα, σε μια ένδειξη σταδιακής χαλάρωσης της καταστολής της τεχνολογικής βιομηχανίας.

Σύμφωνα με το Bloomberg News, που επικαλείται άτομα με γνώση του θέματος, η Ρυθμιστική Επιτροπή Κινητών Αξιών της Κίνας έχει συστήσει μια ομάδα για την επανεκτίμηση των σχεδίων πώλησης μετοχών του γίγαντα του fintech. Η Ant Group είχε καταθέσει αίτηση διπλής εισαγωγής στο Χονγκ Κονγκ και στην αγορά STAR της Σαγκάης το 2020, προτού η Κίνα αναστείλει ξαφνικά την IPO της εταιρείας αξίας 37 δισ. δολαρίων.

Παράλληλα, οι αρχές βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση της έκδοσης της πολυαναμενόμενης τραπεζικής άδειας στην Ant, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Ενώ το χρονοδιάγραμμα για την άδεια και την πιθανή εισαγωγή στο χρηματιστήριο θα εξαρτηθεί από τις εγκρίσεις, τα στοιχεία προόδου ενισχύουν την αισιοδοξία των επενδυτών ότι τα χειρότερα έχουν περάσει για τον ταλαιπωρημένο ιδιωτικό τομέα της χώρας. Οι κινεζικές μετοχές τεχνολογίας εκτινάχθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, έπειτα και τα δημοσιεύματα πως οι αρχές της Κίνας οδεύουν στην ολοκλήρωση έρευνας για την Didi Global και θα επαναφέρουν τις κύριες εφαρμογές της εταιρείας.

Εξάλλου, η χαλάρωση των περιορισμών στις Ant και Didi -τα μεγαλύτερα θύματα της καταστολής του προέδρου Σι Τζινπίνγκ στους τεχνολογικούς γίγαντες της χώρας- θα έστελνε ένα ισχυρό μήνυμα ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής ακολουθούν τις πρόσφατες δεσμεύσεις για υποστήριξη της βιομηχανίας. Η στάση του Κομμουνιστικού Κόμματος έναντι του ιδιωτικού τομέα έχει γίνει μια από τις σημαντικότερες εξελίξεις στις παγκόσμιες αγορές τα τελευταία χρόνια, με ορισμένους να φτάνουν στο σημείο να αποκαλούν τον τεχνολογικό κλάδο της Κίνας μη επενδύσιμο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Άλμα» 30% για την παραγωγή οχημάτων τον Μάιο στην Κίνα

Κίνα: Ο εφιάλτης των lockdown επιστρέφει σε Πεκίνο και Σαγκάη

Αυξημένες κατά 16,9% οι εξαγωγές της Κίνας τον Μάιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider