Μασκ: H Twitter παραβιάζει τους όρους του deal - Συνεχίζεται η διαμάχη για τα fake accounts

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μασκ: H Twitter παραβιάζει τους όρους του deal - Συνεχίζεται η διαμάχη για τα fake accounts
Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ του Έλον Μασκ και της διοίκησης της Twitter αναφορικά με το ζήτημα του ακριβή αριθμού των ψεύτικων λογαριασμών της πλατφόρμας (fake accounts).

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ του Έλον Μασκ και της διοίκησης της Twitter αναφορικά με το ζήτημα του ακριβή αριθμού των ψεύτικων λογαριασμών της πλατφόρμας (fake accounts), καθώς σήμερα δικηγόρος που εκπροσωπεί τον δισεκατομμυριούχο συνιδρυτή της Tesla -μέσω επιστολής- κατηγόρησε την Twitter πως η στάση που κρατά στο συγκεκριμένο ζήτημα ξεκάθαρο παράδειγμα «παραβίασης» των όρων που είχαν αρχικά συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών.

Αναλυτικότερα, σε επιστολή του προς το διοικητικό συμβούλιου του κολοσσού των social media, που επιδόθηκε από τον Mike Ringle -δικηγόρο της φίρμας Skadden- ο Έλον Μασκ κατηγορεί την πλατφόρμα πως «αντιστάθηκε και εμπόδισε» τον ίδιο από την άσκηση του δικαιώματος στην ενημέρωση αναφορικά με τον ακριβή αριθμό των fake accounts, υπογραμμίζοντας πως το παραπάνω γεγονός συνιστά «σαφή παραβίαση» των όρων της συμφωνίας για την εξαγορά της Twitter από τον ισχυρό άντρα της Tesla.

«Ο κ. Μασκ επιφυλάσσεται όλων των δικαιωμάτων του, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος να μην ολοκληρώσει το deal και να τερματίσει την εξαγορά της εταιρείας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή που έφτασε στα γραφεία της Twitter το πρωί της Δευτέρας.

Στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων, η μετοχή της Twitter υποχωρεί κατά περίπου 5% στις συναλλαγές της Wall Street, ενώ η εταιρεία δεν απάντησε σε αιτήματα των μέσων ενημέρωσης για σχολιασμό των εξελίξεων.

Υπενθυμίζεται πως τον Μάιο, ο Έλον Μασκ είχε προειδοποιήσει πως η συμφωνία ύψους 44 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Twitter δεν θα προχωρήσει αν δεν διασαφηνιστεί ο ακριβής αριθμός των ψεύτικων λογαριασμών της πλατφόρμας, με πολλούς αναλυτές να θεωρούν την «απειλή» Μασκ ως ακόμα ένα διαπραγματευτικό όπλο ώστε να κλείσει το deal με ευνοϊκότερους -για εκείνον- όρους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παρήλθε η προθεσμία για ρυθμιστικό έλεγχο στην εξαγορά της Twitter από τον Έλον Μασκ

Μασκ: Ο αριθμός του προσωπικού της Tesla θα αυξηθεί τους επόμενους 12 μήνες

gazzetta
gazzetta reader insider insider