Wall Street: Θετικά πρόσημα με «καύσιμο» από τους τεχνολογικούς κολοσσούς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Θετικά πρόσημα με «καύσιμο» από τους τεχνολογικούς κολοσσούς
Κέρδη σχεδόν 1% για τον Nasdaq, στα «πράσινα» Dow Jones και S&P 500.

Τελευταία ενημέρωση 21.09

Με μικρή άνοδο κινείται στην αρχή της εβδομάδας η Wall Street, καθώς η αμερικανική αγορά θέλει να «συνέλθει» από τις απώλειες των προηγούμενων συνεδριάσεων και καθώς οι επενδυτές εστιάζουν στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones ενισχύεται 0,31% ή 101 μονάδες στις 33.001 μονάδες.

Ο S&P 500 ανεβαίνει 0,7% ή 28 μονάδες στις 4.137 μονάδες.

Ο Nasdaq κερδίζει 0,89% ή 106 μονάδες στις 12.119 μονάδες.

Το «σήμα» για την άνοδο το δίνουν οι εταιρίες με έδρα την Κίνα, μετά από δημοσίευμα ότι το Πεκίνο εξετάζει την άρση των αυστηρών ελέγχων σε επιχειρήσεις που είναι εισηγμένες στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Η μετοχή της Didi κερδίζει κοντά στο 60%, ενώ άνοδο από 4% έως 6% καταγράφουν οι τίτλοι των Baidu, Alibaba και JD.com.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Twitter υποχωρεί κοντά στο 5% αφότου έγινε γνωστό πως ο Έλον Μασκ κατηγόρησε εκ νέου την εταιρεία για το ζήτημα του ακριβή αριθμού των ψεύτικων λογαριασμών της πλατφόρμας (fake accounts).

Ο Μασκ κατηγορεί την πλατφόρμα πως «αντιστάθηκε και εμπόδισε» τον ίδιο από την άσκηση του δικαιώματος στην ενημέρωση αναφορικά με τον ακριβή αριθμό των fake accounts, υπογραμμίζοντας πως το παραπάνω γεγονός συνιστά «σαφή παραβίαση» των όρων της συμφωνίας για την εξαγορά της Twitter από τον ισχυρό άντρα της Tesla.

Κύριο θέμα προσοχής για τους επενδυτές αυτή την εβδομάδα θα είναι τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ κατά τον Μάιο, που ανακοινώνονται την Παρασκευή, και καθώς οι τιμές στην αμερικανική οικονομία βρίσκονται κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών.

Εάν ο πληθωρισμός δείξει πως παραμένει σε υψηλά επίπεδα, αυτό θα ενισχύσει την πρόθεση της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για επιθετική αύξηση των επιτοκίων της το επόμενο χρονικό διάστημα, με αρκετούς επενδυτές να φοβούνται πως αυτό θα φέρει πιο κοντά τον κίνδυνο ύφεσης στην οικονομία.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Η Starbucks ανακοίνωσε πως θα διατηρήσει τον Χάουαρντ Σουλτς στη θέση του CEO για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τον αρχικό σχεδιασμό.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως ο Σουλτς θα παραμείνει στη θέση του επικεφαλής της γνωστής αλυσίδας μέχρι το τέλος του α' τριμήνου του 2023, ενώ συνεχίζεται η αναζήτηση για τον διάδοχο του στη θέση του CEO.

Σε τριψήφια επίπεδα για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 5 χρόνια βρίσκεται η μετοχή της Amazon, μετά από την εφαρμογή του σπλιτ μετοχών 20 προς 1 που τέθηκε σε ισχύ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ενισχύεται το ανοδικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Reuters: «Πράσινο φως» από ΗΠΑ για πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα στην Ευρώπη

Ρεύμα: «Μεγάλος Αδερφός» για όλους τους λογαριασμούς από τη ΡΑΕ - Έρχεται και e-εργαλείο για έλεγχο των προμηθευτών

gazzetta
gazzetta reader insider insider