H Tesla «κατασκόπευε» τους υπαλλήλους της όσο προσπαθούσαν να «στήσουν» συνδικάτο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Tesla «κατασκόπευε» τους υπαλλήλους της όσο προσπαθούσαν να «στήσουν» συνδικάτο
Ο τεχνολογικός κολοσσός του Έλον Μασκ παρακολουθούσε τις ενέργειες των υπαλλήλων της στα social media, σε μία προσπάθεια να εμποδίσει τη δημιουργία σωματείου εργαζομένων.

Το γεγονός πως η Tesla είχε συνάψει συμφωνία με συμβουλευτική εταιρεία με σκοπό να παρακολουθεί τις συνομιλίες και τις ενέργειες των υπαλλήλων της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο οι τελευταία βρίσκονταν σε διαβουλεύσεις για τη σύσταση σωματείου στο εργοστάσιο που διατηρεί ο τεχνολογικός κολοσσός στο Fremont της Καλιφόρνια, αποκαλύπτουν έγγραφα και επιπλέον αποδεικτικό υλικό που περιήλθε σε γνώση του δικτύου CNBC.

Αναλυτικότερα, το αμερικανικό δίκτυο αναφέρει πως το 2017 και το 2018 η εταιρεία του Έλον Μασκ είχε συνάψει σύμβαση έργου με την συμβουλευτική MWW PR, αναθέτοντας στην τελευταία την παρακολούθηση των συζητήσεων των εργαζομένων στη μονάδα παραγωγής στο Fremont.

Το περιεχόμενο των συζητήσεων των εργαζομένων της Tesla αφορούσε τόσο τη σύσταση σωματείου όσο και τις κατά καιρούς καταγγελίες για τις εργασιακές πρακτικές που υιοθετούσε η εταιρεία, οι οποίες έβλεπαν το φως της δημοσιότητας, ενώ ορισμένες συζητήσεις αφορούσαν και σε καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης, η οποία «συγκαλήφθηκε» κατόπιν εσωτερικών διαδικασιών.

Όπως σημειώνει το CNBC, αν και οι αποκαλύψεις αφορούν μόνο στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα -το 2017 και το 2018- χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις πως η παρακολούθηση των συνομιλιών συνεχίστηκε και τα επόμενα χρόνια, εν τούτοις είναι αρκετές ώστε να περιγράψουν με γλαφυρό τρόπο τις «προτεραιότητες» της διοίκησης της Tesla, ειδικά από την στιγμή που ο ισχυρός άντρας της εταιρείας επιδιώκει να αυξήσει την επιρροή του στα social media, μέσω της πρότασης ύψους 44 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Twitter.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το αμερικανικό δίκτυο, η Tesla ανέθεσε στην MWW PR την παρακολούθηση μίας ομάδας εργαζομένων μέσω του Facebook, το χρονικό διάστημα που καταβάλλονταν προσπάθειες για την ίδρυση σωματείου εργαζομένων, στον απόηχο της απόλυσης ενός συνδικαλιστή, η οποία τελικώς ανακλήθηκε κατόπιν προσφυγής στη δικαιοσύνη.

Τέλος, σημειώνεται πως η επαφή μεταξύ Tesla και MWW PR πραγματοποιήθηκε μετά από την παρέμβαση του Dave Arnold, ανώτατου διοικητικού στελέχους της Tesla και διευθυντή επικοινωνίας του τεχνολογικού κολοσσού, ο οποίος στο παρελθόν είχε εργαστεί στην συμβουλευτική MWW επί σειρά ετών, φτάνοντας μέχρι τη θέση του αντιπροέδρου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Forbes: Στο club των δισεκατομμυριούχων ο ΛεMπρόν Τζέιμς - Στα 1,2 δισ. η περιουσία του

Έλον Μασκ: Το προσωπικό της Tesla πρέπει να μειωθεί κατά 10% - Σταματούν οι προσλήψεις

Νέα Υόρκη: Προς απαγόρευση η εξόρυξη crypto για... περιβαλλοντικούς λόγους

gazzetta
gazzetta reader insider insider