Optima bank: Έμπρακτη στήριξη στις επιχειρήσεις της Β. Ελλάδος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Optima bank: Έμπρακτη στήριξη στις επιχειρήσεις της Β. Ελλάδος
Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στη Β. Ελλάδα με χρηματοδοτήσεις επενδυτικών σχεδίων.

Η διοίκηση της Optima bank επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη και τα καταστήματα του δικτύου της στην πόλη και πραγματοποίησε συναντήσεις με επιχειρήσεις-πελάτες στην ευρύτερη περιοχή της Β. Ελλάδος. Στόχος των συναντήσεων, η συνομιλία με εκπροσώπους του τοπικού επιχειρηματικού κόσμου για τη διαχείριση της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας, καθώς και ο ρόλος της Optima bank στο πλαίσιο ενίσχυσης της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Η περιοχή της Β. Ελλάδος, παρουσιάζει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, γεγονός που πιστοποιείται από την παρουσία πολυεθνικών εταιρειών και κέντρων καινοτομίας κυρίως στην αγορά της τεχνολογίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού. Παράλληλα, σε αναπτυξιακή τροχιά βρίσκονται οι τομείς του real estate, όπως ο οικιστικός, ο τουριστικός και τα logistics. Επιπλέον, οι επιχειρήσεις της περιοχής έχουν καιρό τώρα καταφέρει να διεισδύσουν με εξαιρετικά προϊόντα σε απαιτητικές αγορές παγκοσμίως.

Πρόθεση της Optima bank είναι να διευρύνει τις προοπτικές των επιχειρήσεων μέσω της άμεσης χρηματοδότησης των επενδυτικών τους πλάνων και της συμβουλευτικής στη στρατηγική ανάπτυξής τους, που θα τους επιτρέψει να είναι περισσότερο ανταγωνιστικές τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά. Έχοντας ήδη χρηματοδοτήσει με πάνω από €2 δισ. την πραγματική οικονομία, η Optima bank δείχνει έμπρακτα τη στήριξή της σε όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως κλάδου, που έχουν σχέδιο και όραμα και συμβάλλουν στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Παράλληλα, η τράπεζα συμμετέχει και αξιοποιεί σημαντικά εργαλεία για τη διοχέτευση νέων πόρων στην ελληνική οικονομία, μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων όπως του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας αλλά και του νέου Αναπτυξιακού Νόμου.

Ο CEO της Optima bank, κ. Δημήτρης Κυπαρίσσης, δήλωσε σχετικά: «Είχαμε την ευκαιρία και τη χαρά στην επίσκεψή μας στη Β. Ελλάδα, να συναντηθούμε με επιχειρηματίες, να συνομιλήσουμε μαζί τους, να αφουγκραστούμε τις ανάγκες τους και να ανταλλάξουμε απόψεις για τις προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες που διαφαίνονται στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον. Στην Optima bank, έχουμε την ισχυρή πεποίθηση πως οι επιχειρήσεις στη Β. Ελλάδα, μπορούν με ένα συντονισμένο και μελετημένο σχέδιο επενδύσεων, να διαμορφώσουν μία περιοχή πόλο έλξης για επενδυτές, εταιρείες και στελέχη. Οι επιχειρήσεις υπάρχουν, η θέληση υπάρχει και ως Optima bank είμαστε δίπλα στην τοπική επιχειρηματική κοινότητα ως τράπεζα αναφοράς, αρωγοί στη βιώσιμη ανάπτυξή τους.»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider